Българският национал Валентин Антов игра 82 минути при загубата на Монца с 1:2 от Ювентус на 1/8 за Купата на Италия. Головете са "Старата госпожа" бяха дело на Мойс Кийн и Федерико Киеза, а за гостите точен бе Матия Валоти.

22 снимки

Още в 5-а минута Ювентус можеше да открие резултата, след като Николо Фаджоли се озова непокрит на добра позиция, но ударът му премина на косъм от дясната греда. Само 3 минути след това Уестън МакКени намери Мойс Кийн в наказателното поле с добро центриране, а последният отбеляза с глава в левия ъгъл с удар отблизо - 1:0.

Ювентус Монца статистика

източник: Sofascore

В 24- а минута Матия Валоти надскочи защитата в малкото наказателно поле, за да посрещне центриране от ъгловия удар и отбеляза със страхотен удар с глава под напречната греда - 1:1. Последва натиск на "Старата госпожа", а десет минути преди края на първото полувреме Матиас Соуле пласира удар от границата на наказателното поле към долния десен ъгъл, но Алесио Краньо от Монца направи блестящо спасяване.

Второто полувреме започна, както приключи първата част. Мойс Кийн можеше да се разпише, но отново стражът на гостите отрази. В 59-а минута Валентин Антов получи жълт картон. В 76-а минута гол на Мойс Кийн бе отменен поради засада, но само две минути след това Федерико Киеза направи страхотен рейд и нанесе перфектен удар от границата на пеналтерията, който се отби в мрежата от дясната греда - 2:1 за Ювентус.

В последните минути на мача Аркадиуш Милик и Анхел Ди Мария можеха да се разпишат, но Монца се справи и не допусна повече попадения, но и не успя да изравни резултата, и напуска надпреварата.