Верона и Ювентус не излъчиха победител, завършвайки при резултат 1:1 в мач от 24-ия кръг на Серия А. В началото на второто полувреме Кристиано Роналдо (49) откри резултата, но Антонин Барака (77) с глава възстанови равенството. Шампионите изпитваха сериозни трудности в голяма част от мача, след като цели седем от основните им футболисти отсъстваха поради различни причини.

По този начин Ювентус пропусна шанса да се доближи максимално до втория в класирането Милан, а утре Рома ще има възможност при успех над "росонерите" да се настани на третата позиция. От своя страна Верона се изкачи на осмата позиция с актив от 35 точки, колкото има и деветия Сасуоло.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

"Бианконерите" стартираха агресивно двубоя и още във 2-ата минута Аарън Рамзи нахлу в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но Марко Силвестри изби в ъглов удар. Две по-късно стражът на домакините улови след изстрел на Матайс де Лихт от въздуха.

Възпитаниците на Иван Юруч успяха да противодействат на пресата на гостите и в 7-ата минута след изпълнение на ъглов удар Федерико Димарко стреля с глава, след което топката се отби от левия страничен стълб.

В 14-ата минута Федерико Киеза направи самостоятелен пробив по десния фланг, след което нахлу в наказателното поле и стреля по земя, но Марко Силвестри внимаваше и спаси. Минута по-късно Деян Кулушевски подаде около точката за изпълнение на дузпа към Адриен Рабио, но французинът не успя да нанесе добър изстрел и топката излезе в аут.

Верона успя да пренесе играта в по-предни позиции и домакините погледнаха по-смело към вратата на Войчех Шчесни. Двата тима заформиха здрава битка в централната част на терена и в тези минути липсваха опасности пред една от двете врати.

Двата тима намалиха темпото в средата на първото полувреме, а от това пострада и качеството на игра. Главният съдия Фабио Мареска често накъсваше действията на терена с отсъждането на нарушения.

Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо бе изолиран в предни позиции и това принуждаваше португалецът да се завръща назад, но и това не водеше до опасности пред вратата на домакините.

"Бианконерите" започнаха по отличен начин второто полувреме. В 49-ата минута Ювентус откри резултата, след като Аарън Рамзи подаде към Федерико Киеза в наказателното поле, а италианският национал продължи към нахлуващия на скорост Кристиано Роналдо. Португалецът веднага отправи изстрел в долния десен ъгъл, реализирайки в мрежата на Марко Силвестри.

В 52-ата минута Мигел Велосо отправи изстрел от дистанция, но топката срещна крака на Адриен Рабио и излезе в ъглов удар. От начало главният съдия Фабио Мареска посочи играта да продължи с изпълнение на аут, но французинът призна, че е докоснал кълбото, за което заслужи уважението на домакините и рефера.

Двата тима увеличиха оборотите и си размениха по една опасна атака. В 62-ата минута Войчех Шчесни бе принуден да се намеси след плътен изстрел от дистанция на Мигел Велосо.

В 67-ата минута "бианконерите" организираха бърза контраатака. Федерик оБернардески подаде на Кристиано Роналдо. Португалецът нанесе изстрел в левия ъгъл от границата на наказателното поле, но Марко Силвестри улови.

Десет минути по-късно Верона възстанови равенството. Дарко Лазович центрира на задната греда където Антонин Барак надскочи Алекс Сандро и с глава реализира в горния десен ъгъл.

Голмайсторът за домакините опита да преодолее за втори път Войчех Шчесни, но изстрелът му премина покрай десния страничен стълб.

В 85-ата минута полският страж се намеси решително, след изстрел на Дарко Лазович, избивайки в ъглов удар. Домакините натрупаха самочувствие и притиснаха "бианконерите", но защитата на гостите не допусна да се стигне до нова опасност. В добавеното време на двубоя Кристиано Роналдо стреля от пряк свободен удар, но право в стената и това бе последният интересен момент от срещата.

ВЕРОНА - ЮВЕНТУС 1:1

0:1 Кр. Роналдо 49'

1:1 Барак 77'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ВЕРОНА: Марко Силвестри, Джанджакомо Маняни, Федерико Димарко, Корай Гюнтер, Матео Ловато, Иван Илич, Стефано Стораро, Давиде Фараони, Антонин Барак, Матия Закани, Кевин Лазаня

Треньор: Иван Юрич

ЮВЕНТУС: Войчех Шчесни, Матайс де Лихт, Мерих Демирал, Алекс Сандро, Родриго Бентанкур, Аарън Рамзи, Деян Кулушвески, Адриен Рабио, Федерико Киеза, Федерико Бернардески, Кристиано Роналдо

Треньор: Андреа Пирло

Гл. съдия: Фабио Мареска

Стадион: „Антонио Бентегоди“, Верона