Отборът на Наполи постигна безценна победа в едно от дербитата на 21-вия кръг на Серия А, надвивайки Ювентус с 2:1 като домакин. Пиотър Зиелински и Лоренцо Инсиние вкараха головете за отбора на Дженаро Гатузо, а с почетен гол се отчете Кристиано Роналдо за "бианконерите". 

Още в третата минута на срещата Хосе Кайехон отправи първия изстрел в срещата, който обаче премина встрани от вратата на Шчесни. 

В 15-та минута дойде и първият удар на сметката на гостите. След бърза контраатака и комбинация между Игуаин, Дибала и Роналдо, португалската мегазвезда стреля отдалеч, но шутът му мина много над вратата на Мерет. Минутка по-късно Кайехон беше намерен от центриране на Лоренцо Инсиние, но ударът му беше право в ръцете на Шчесни.  

В 43-та минута Кристиано Роналдо засече центриране на Паоло Дибала от свободен удар, но не беше никак близо до целта. 

В 62-та минута отново тройката в нападението на Ювентус създаде страхотни проблеми за състава на Дженаро Гатузо. След чудесна контраатака Роналдо изведе Гонсало Игуаин на стрелкова позиция, но неговият мощен удар попадна право в ръцете на Алекс Мерет. 

В буквално ответната атака обаче "партенопеите" нанесоха своя удар. След грешка в средата на терена Лоренцо Инсиние стреля, за да може Шчесни да спаси. Полякът обаче не беше докрай убедителен и неговият сънардоник Пиотър Зиелински беше на точното място, за да отбележи безценен гол. 

В 71-та минута домакините имаха претенции за дузпа, след като Зиелински отклони топката в ръката на Хуан Куадрадо, но съдията подмина ситуацията, смятайки, че няма основания за отсъждането на 11-метров наказателен удар. 

В 75-та минута Лоренцо Инсиние опита атрактивен удар със странична ножица след хубава постепенна атака на домакините. За негово съжаление обаче кълбото премина доста далеч над гредата на Шчесни. 

Четири минути преди края на срещата домакините нанесоха решителен втори удар. След нова страхотна контраатака на Наполи Хосе Кайехон успя да центрира към непокрития на задната греда Лоренцо Инсиние, който не остави никакви шансове на Войчех Шчесни с перфектно воле в десния му ъгъл. 

В последната минута на редовното време все пак Юве намери сили за почетно попадение. След нова бърза атака Кристиано Роналдо беше изведен в наказателното поле и растреля Мерет за крайното 1:2. 

Така Юве пропусна шанса да поведе с 6 точки аванс на върха на класирането пред Интер, като вместо това авансът е вече 3 пункта. Наполи, от своя страна, се завърна в топ 10 с 27 точки. 

Наполи - Ювентус 2:1

1:0 - Пиотър Зиелински (63)

2:0 - Лоренцо Инсиние (87)

2:1 - Кристиано Роналдо (90)

Ето и съставите на двата отбора: 

Наполи: Мерет, Хисай, Ди Лоренцо, Манолас, Руй, Руис, Деме, Зиелински, Кайехон, Милик, Инсиние; (4-3-3)

Ювентус: Шчесни, Бонучи, Де Лихт, Алекс Сандро, Куадрадо, Пянич, Бентанкур, Матюиди, Дибала, Игуаин, Роналдо; (4-3-1-2)