Сагата около обвиненията в изнасилване към Кристиано Роналдо продължава да се развива. Немското издание Der Spiegel публикува нови данни относно случая.

Катрин Майорга обвини португалския национал, че я е насилил в хотелска стая в Лас Вегас през 2009 година. Кристиано Роналдо обаче отрече всичко публично.

В статия на Der Spiegel се твърди, че изданието разполага с документ, който показва отговорите, дадени от звездата на Ювентус на въпроси, свързани със случая, а те са били променени в периода септември 2009 – декември 2009 година.

Адвокатите на Роналдо са си позволили да внесат някои корекции в документа, преди той да бъде изпратен. Именно този въпросник може да се окаже решаващ за полицейското разследване.

Жертвата на Роналдо искала да се самоубие

Ключовият документ е от 27 страници и в него са отговорите на Роналдо относно случилото се в ранните часове на 13 юни 2009 година.

Месец след тази дата адвокатът на Роналдо, базиран в Лондон, Саймън Смит получава информация, че жена от САЩ обвинява Роналдо в изнасилване.

Адвокатът на Роналдо проговори: Пълни измислици

Малко по-късно започва изготвянето на въпросник, който в последствие се оказва променен. Адвокатите се съветват как да преведат от португалски на английски думи като  "bola de cuspo" и "toca-me ao bicho".” В свободен превод означава „слюнка“ и „тя докосна моя пе**с“.

В отговорите на Роналдо се съдържа частично потвърждение на думите на Катрин Майорга, че тя е отказала сексуален контакт, но все пак е останала на разположение. Той признава, че е бил груб и е възможно да й е причинил синини.

Роналдо купил мълчанието на изнасилената жена

Част от тези думи обаче са били променени от адвокатите на португалеца, твърди немското издание.

По време на предполагаемия инцидент Кристиано Роналдо беше между два клуба. Той напуска Манчестър Юнайтед след сезон 2008/09, за да се присъедини към Реал Мадрид.