Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо разкри, че синът му Кристиано Роналдо-младши е бил шокиран, когато е видял с очите си мястото, където футболистът е израснал като тийнейджър.

34-годишният португалски национал напуска дома си в Мадейра на 12 години, за да преследва мечтата си – да стане професионален футболист. Роналдо заминава за Лисабон,  където живее заедно със своя най-добър приятел Мигел.

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид решава да посети мястото, за да покаже на 9-годишния си син откъде е тръгнал.

„Бях много развълнуван, защото исках да види къде съм израснал. Той вече познава Мадейра и резиденцията „Маркес де Помбал”. Той дойде с мен, а там все още бяха същите хора, които живееха и тогава. Ако трябва да съм честен, не съм очаквал да видя отново тези хора. Но това ме трогна малко”, сподели Кристиано Роналдо.

Капитанът на Португалия обясни, че синът му се е стреснал, когато е осъзнал къде е живял баща му. Самият Роналдо обаче сподели, че учи децата си да не смятат всичко за даденост в своя живот.

Роналдо

източник: Gulliver/GettyImages

„Отидохме с Мигел и Кристиано-младши и влязохме в стаята, където бях отседнал тогава. Синът ми се обърна и каза: „Татко, тук ли си живял?” Той не можеше да повярва. Те си мислят, че всичко в този живот се постига лесно. Качеството на живот, къщите, колите, дрехите…”

„Те си мислят, че всичко е даденост. Това е нещото, което се опитвам да науча сина си, включително и по време на участия в някои училища. Опитвам се да им предам, че не е необходимо да имаш само талант. Но с упорит труд и всеотдайност може да се постигне всичко”, коментира още Роналдо.