Ще бъде ли свален Ювентус от трона в Серия А? Много фенове си задават този въпрос, а загубата от Интер в неделя вечер доста сериозно разтревожи "тифозите" на Юве. Вижда се, че Андреа Пирло се нуждае от време, за да развие своите виждания при "старата госпожа", но в днешната вечер грандът от Торино ще има нов шанс да добави купа във витрината си. 

16 снимки

Ювентус и Наполи излизат в битка за Суперкупата на Италия, само няколко месеца след като неаполитанци победиха днешния си съперник във финала за Купата на страната. Кристиано Роналдо и компания със сигурност ще търсят своя реванш, още повече, че в миналогодишното издание на двубоя за Суперкупата Ювентус загуби от Лацио. 

Защитникът на шампионите от последните 9 сезона Данило сподели своето мнение преди срещата тази вечер. Според него, Юве няма право на повече грешки и е добре за отбора, че този мач идва толкова скоро след поражението от Интер. 

"Загубихме изключително важен мач в неделя и още ни боли. Допуснахме прекалено много грешки и платихме своята цена. Сега, само 3 дни по-късно сме изправени пред ново предизвикателство и трябва да покажем истинските си възможности. Ювентус винаги се цели в трофеите и мач за Суперкупата на Италия е идеална възможност за нас. Наполи е страхотен отбор и ще е трудно, но ако загубим отново двубой от подобна важност, вече ситуацията ще стане повече от притеснителна. Дано сме си взели поуките от загубата в дерби ди Италия и докажем, че Ювентус все още е големият хегемон в италианския футбол“, коментира бразилецът.