Отборът на Ювентус допусна поредна загуба през този сезон, губейки с 0:1 срещу Аталанта в дербито на съботния ден в Серия А. Дуван Сапата вкара победното попадените за гостите в 28-та минута, а момчетата на Масимилиано Алегри така и не изглеждаха близо до вкарването на гол на свой ред. 

11 снимки

Двубоят започна с териториално предимство за бергамаските, които обаче не успяваха да създадат кой знае колко опасности в първите 20 минути. Руслан Малиновски опита мерника си в 14-та минута, но далеч от истината. 

4 минути по-късно Пауло Дибала навлезе с пробив в наказателното поле на съперника и стреля, но Хуан Мусо се намеси безпроблемно. 

В 28-та минута обаче домакините се пропукаха по нелеп начин. След грешка при изнасянето на топката беше изведен Дуван Сапата, който беше покрит от безкрайно закъснялия с изтеглянето Матайс Де Лихт и с мощен завършващ удар не остави шансове на Войчех Шчесни. 

В 34-ата минута удар по земя на Дибала се оказа далеч от целта. На почивката Алегри пусна в игра Федерико Бернардески на мястото на контузилия се Киеза. Това обаче не даде мигновени ползи за домакините, които изглеждаха доста безидейно в атака. 

В 60-та минута Пауло Дибала опита мощен шут то труден ъгъл, но над вратата на Мусо. Последваха отчаяни изстрели на Мануел Локатели, Матайс Де Лихт и Дибала, но отбраната на домакините така и не трепна, за да отдалечи "Старата госпожа" на още по-голяма дистанция от топ 4. В края дори аржентинският плеймейкър нацели греда от пряк свободен удар. 

Ювентус - Аталанта 0:1

0:1 - Дуван Сапата (28)

Ето и съставите на двата тима:

ЮвентусШчесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Маккени, Локатели, Рабио, Киеза, Дибала, Мората;

Аталанта: Мусо, Толой, Демирал, Джимсити, Дзапакоста, Де Роон, Фройлер, Меле, Песина, Малиновский, Сапата;