Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти призна, че Зинедин Зидан е променил футболните му възгледи. Това се случило още в годините, в които гениалният халф играеше в Ювентус под ръководството на италианския специалист.  
 
"Зидан промени представата ми за футбола. Преди Ювентус бях фокусиран върху системата 4-4-2, а след това се промених и то заради Зидан. Исках да го поставя на най-добрата позиция за него, за да може той да се чувства комфортно на терена. Затова в първата ми година в Ювентус залагах на 3-4-1-2 с Алесандро Дел Пиеро и Филипо Индзаги напред и Зидан малко зад тях. Втората година бяхме с четирима в отбрана, но запазих двамата нападатели и една "десетка" като Зидан", обясни Анчелоти в  интервю с Джейми Карагър за Скай Спортс. 

Според него Ювентус е идеален клуб за треньорска работа.

"В Ювентус разбрах как клубът трябва да работи за треньора, да го подкрепя, да му даде властта, от която се нуждае, за да ръководи играчите. Няма значение, че ме уволниха в края на втората година", обясни Анчелоти.

Той смята, че за един треньор е важно да бъде начело на Реал Мадрид.

"Мисля, че като наставник трябва да се опиташ и да ръководиш Реал Мадрид в даден момент от живота си. Прекарах две години там и беше незабравимо преживяване, защото смятам, че Реал е най-добрият клуб в света заради имиджа, който има навън. Където и да отивахме, във всяка страна, имаше много хора, които искаха да те видят и да подкрепят отбора. В Реал всичко е на топ ниво -  организация, клубна база, отбор", допълни италианският специалист.