Полузащитникът на Рома Лоренцо Пелегрини е възмутен от действията на част от звездите на Ювентус и Интер. Известен факт е, че някои от играчите на последните два клуба напуснаха Италия, докато страната е под карантина. „Става въпрос за уважение и морална отговорност към населението”.

Карантинният период бе в период от 14 дни, след като Даниеле Ругани, Блес Матюиди и Пауло Дибала бе тествани положително за COVID-19. Някои от чуждестранните звезди на Юве и Интер отлетяха от Италия в първия ден, в който можеха, но Пелегрини не разбира това тяхно решение. „Бях шокиран, когато прочетох какво става в тези два клуба”, каза Пелегрини пред местен вестник.

„Когато дойдох в Рома, бяхме наясно, че има група с клуба, в която се говори за действията от шефовете. Така се случи и сега, когато ни призоваха да си останем вкъщи, без да пътуваме далеч. Не съм щастлив от това, което те са направили, тъй като е липса на респект към клуба, но главно към населението, което изпълнява всички препоръки”, назова Лоренцо Пелегрини.

Това деяние на играчите означава, че веднага, след като се завърнат, те ще трябва да изкарат нов 14-дневен период на карантина и няма да могат да тренират със своите съотборници.