Шампионът Ювентус започна много трудно сезона в Италия. „Старата госпожа“ записа успех с 3:2 над Киево в първия си мач, но победата за гостите дойде изключилтено трудно, като победният гол за торинци падна дълбоко в добавеното време на срещата.

Двубоят бе очакван с огормен интерес най-вече заради Кристиано Роналдо, който очаквано записа своя дебют за новия си тим. Португалецът започна мача като титуляр и остана на терена до последния съдийски сигнал.

Срещата започна великолепно за Юве, чийто тим откри резултата още в 3-ата минута. Миралем Пянич центрира в наказателното поле от фаул, а след получилото се разиграване най-съобразителен бе Сами Кедира, който насочи коженото кълбо в мрежата.

В 18-ата минута дойде и първата възможност пред Кристиано Роналдо в мача. Хуан Куадрадо комбинира с португалеца, който реши да пробва късмета си, но ударът му бе твърде слаб и неточен, а стражът на домакините спокойно изгледа как топката минава покрай вратата му. Последва още една добра ситуация за гостите от Торино, но този път късмет пред гола нямаше Дъглас Коста.

Въпреки териториалното превъзходство на Юве в по-голяма част от първото полувреме, Киево все пак намери верния път към вратата на „старата госпожа“. Емануеле Джакерини показа отлична техника и центрира прецизно в наказателното поле, където Мариуш Степински с глава я насочи в горния ляв ъгъл за 1:1.

Второто полувреме не започна по най-добрия начин за фаворита в този мач Ювентус. Не бяха изминали и десет минути след подновяването на играта, когато домакините стигнаха до дузпа. Жоао Кансело извъши нарушение в пеналта, а реферът Паскуа посочи бялата точка. Джакерини стреля безпощадно от наказателния удар и направи пълния обрат за Киево.

В 71-ата минута Ювентус бе много близо до изравняване на резултата. Кристиано Роналдо намери отлично Манджукич в наказателното поле, но ударът на нападателя не попадна в целта.

Шест минути по-късно обаче, късметът се усмихна на „старата госпожа“. След центриране от корнер Матиа Бани имаше нещастието да насочи топкарта в собствената си мрежа за 2:2. Изравнителният гол окрили гостите, които се хвърлиха в предни позиции в търсене на трите точки.

Минута преди изтичането на редовното време, Юве вкара гол, но главният рефер на срещата отмени попадението след използването на VAR.

Удар на Марио Манджукич бе изчистен едва, след като топката премина голлинията. Вратарят на домакините Соренито обаче остана да лежи на тревата, претендирайки за нарушение срещу него. Главният съдия посочи, че има нужда от преглед на повторенията, а след това взе решение да отмени попадението.

Въпреки това обаче, гостите не се предадоха и постигнаха своето, макар и дълбоко в добавеното време.

Удар на Марио Манджукич бе изчистен едва, след като топката премина голлинията. Вратарят на домакините Соренито обаче остана да лежи на тревата, претендирайки за нарушение срещу него. Главният съдия посочи, че има нужда от преглед на повторенията, а след това взе решение да отмени попадението.

Въпреки това обаче, гостите не се предадоха и постигнаха своето, макар и дълбоко в добавеното време. След отлична работа и асистенция на Алекс Сандро, Федерико Бернардески вкара победния гол за своя тим и поведе „старата госпожа“ към осма поредна титла в Серия А.