Феновете в Италия, които са посетили на живо мачовете от първия полусезон в Серия А, са се увеличили спрямо миналата година. И като цяло посещаемостта по стадионите на Апенините бележи 5-годишен ръст, сочи проучване, направено след края на 19-ия кръг в шампионата. 

На мачовете от италианския шампионат през изминалата есен е имало средно 25 500 души на мач. Това е увеличение с 3.2% спрямо същия период на миналия сезон, когато по трибуните е имало средно по 24 706 зрители. 

Най-многобройни по трибуните са били феновете на Интер. Домакинствата на "нерадзурите" са посетени средно от по 62 281 тифози, което е увеличение с 8.3% в сравнение с този период на предишния сезон. Тогава е имало по 57 527 зрители на домакинствата на тима. 

Другият милански гранд - Милан, е втори в тази класация. На мачовете на "росонерите" присъстват средно по 52 977 тифози, което е увеличение с 0.8% от същия период миналата година. На трето място в калсацията е Ювентус, чийто мачове се посещават средно от 40 020 души, което е увеличение от 1.8% от миналия сезон по това време. 

Топ 5 се допълва от римските грандове Рома и Лацио. "Вълците" са четвърти със средно 38 556 фенове и увеличение от 2.9%, докато при "орлите" увеличението е най-голямо - 11.4% и средно по 34 603 присъстващи на "Олимпико". 

Намаление на броя фенове има само при Сампдория и Наполи, като при южняците се говори за истински срив. Там има средно -24.9% по-малко зрители в сравнение със същия период на миналата кампания. И тогава, и сега отборът е единственият конкурент на Юве за първото място, но разликата е, че тогава неаполитанците дори бяха на върха.