Италианският футболист Антонио Ночерино обяви, че слага край на кариерата си.

Бившият футболист на Милан, Ювентус, Палермо, Уест Хям, Торино, Парма и други сподели в една от социалните мрежи, че е взел окончателното решение.

„Дойде време да се сбогувам с моя голям и единствен приятел – Футболът. Болезнено, но обмислено решение. Удовлетворен съм от мен. Изпълних мечтата на баща ми, която след това стана и моя.

Искам да благодаря на родителите и сестрите ми, които със своята саможертва и любов ми помогнаха да стана това, което съм. Моята съпруга, моята опора и децата ми, които обичам повече от живота си. Благодаря на клубовете, в които играх, на треньорите, с които работех, на съотбониците, от които научих много, и на феновете, които с подкрепата и любовта си са ме карали да давам нещо повече.

Реших да се изправя пред ново предизвикателство – това да бъда треньор. Красиво, ново, трудно нещо, което ще намери в мен същи дух, страст, любов и професионализъм, който имах като футболист. С обич“, написа Ночерино.

 

Той дебютира с екипа на Авелино в Серия Б през 2003 година. Родом е от Неапол, но е юноша на Ювентус. За националния тим на Италия взе участие в 15 двубоя и е втори на Евро 2012 със Скуадра Адзура. През 2011 година спечели с Милан Серия А. За последно бе част от Беневенто.