Треньорът на Ювентус Маурицио Сари говори за скандала, който се разрази в близките седмици между него и звездата на "бианконерите" Кристиано Роналдо.

"Кристиано Роналдо? Няма нужда от повече изясняване. Идвам от 90-те години и реакциите на аматьорите при смяна бяха същите. Играчите трябва да се оставят да врят. Това не е проблем. В утрешния мач срещу Аталанта на 99% Роналдо няма да играе, за да се възстанови напълно за двубоя от Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид", заяви треньорът на Ювентус.

Маурицио Сари определи предстоящия двубоя с Аталанта като отиване при зъболекар. Подобно сравнение преди време направи и треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. „Аталанта е отбор, който показва игра с висока интензивност и качество. Ще трябва да се опитаме да ги неутрализираме, добави той.

Треньорът на "бианконерите" сподели и философията си по време на пресконференцията.

"Да, имам най-добрата защита в шампионата, но за мен това не е страхотна новина. Промяната на манталитета за един противник е невъзможна. Начинът, по който играе един отбор, е компромис между качествата на футболистите и идеите на треньора. За мен Ювентус все още има много да се развива", сподели още Сари.