След като си играл като звяр и си късал безспир противниковите мрежи, след края на сезона имаш напълно заслуженото право да се отдадеш на тотален релакс. А когато се казваш Кристиано Роналдо, можеш да си позволиш лукс от най-висока степен. 

И точно това прави португалската звезда на Ювентус. От дни наред се говори за почивката му със съпругата Джорджина и големия му син Кристиано-младши на луксозната яхта на Лазурния бряг. Там той посрещна дори новия си наставник в Ювентус Маурицио Сари, с когото обсъдиха плановете за новия сезон. 

Таблоидите не оставиха дълго на въображението на феновете какви точно екстри предлага плавателното средство и надникнаха зад кулисите. А те са умопомрачителни, което е нормално при цена от 200 хил. евро за една седмица наем на яхтата "Африка 1". 

Луксозният плавателен съд е 154 метра дълъг и има три палуби. Разполага с президентски апартамент с огромен размер, а ако компанията е по-голяма или си има гости, може да приеме до още 12 души, разпределени в четири двойни кабини и две кабини-близнаци за по двама души. 

Всички помещения са с климатик, а за прищевките на богатите гости се грижи екипаж от деветима души. На най-слънчевата палуба има огромно джакузи, а във вътрешността на яхтата има напълно оборудван фитнес, което със сигурност е от значение за Роналдо. 

Отделно яхтата разполага със СПА-зона, а ако сте любители на водните спортове, има огромен набор от джет-ски, пособия за каране на водни ски, шнорхелинг, гмуркане, дори и водна пързалка. Има и частна лодка, ако случайно наемателите на бижуто решат да навлязат в по-плитки води. 

Освен това на една от палубите има и частно кино на 184-инчов екран, а за ценителите на добрия алкохол има специална изба, от която могат да изберат висококачествени отлежали вина. Освен всичко, яхтата е специално построена така, че всякакви вълнения на морето да не ѝ оказват влияние и ужасяващото чувство на морска болест да е само един лош спомен от предишен престой на плавателно средство в открито море.