Жалбата на Кристиано Роналдо за премахване или засекретяване на съдебния процес, който ще се води срещу него, беше отхвърлена. Той няма да бъде преследван за криминално деяние в САЩ, но Катрин Майорга го съди за 165 хиляди паунда за нанесени морални щети.

Американският окръжен съдия в Лас Вегас Дженифър Дорси реши да не взима под внимание желанието на футболиста процесът да остане засекретен, за да не се навреди на неговата репутация. Представителите на звездата на Ювентус се надяваха делото да се гледа при закрити врати, за да се избегне публичният скандал.

Съдията обаче нарече споразумението от 2010 година между Роналдо и обвинителката Катрин Майорга за поверителен договор между две страни. Самите документи и цитатите в тях ще останат запечатани, но останалото ще бъде публично. Т.е. процесът ще бъде публично достояние.

Питър Кристиансен, представляващ португалския национал, отказа коментар.

Катрин Майорга обвини в сексуално посегателство една от най-големите звезди в световния футбол. Изнасилването, по нейните думи, станало през 2009 година в Лас Вегас. След като няма да бъде преследван, тя реши да съди Роналдо за 165 хиляди паунда обезщетение.

Адвокатите обявиха миналата седмица, че "ще се откажат да преследват" 10-годишни искове срещу Роналдо, тъй като обвиненията "не могат да бъдат доказани извън разумното съмнение".