Около Коледа и Нова година единствените, които по традиция забавляват феновете по света с футболни битки, са англичаните. От големите първенства вече към тях се присъединиха и испанците.

Определено обаче годината започна зле за Димитър Бербатов. Сър Алекс и неговият Манчестър Юнайтед бе развенчан за купата от треторазредния в момента Лийдс. Нито Бербо, нито неговите съотборници, изглеждаха в час срещу историческия си съперник, който в момента е на цели 43 места по-ниско от тях в йерархията на английския футбол. Но това 1:0 за Лийдс на „Олд Трафорд“ показа още веднъж магията на турнира за купата на Англия, в който наистина всеки може да победи всеки. Симпатично бе да се наблюдава радостта на деветте хиляди гостуващи фенове на „белите“ от Йоркшир. Приятно бе да се види как по-слабият отбор на книга атакува и създава голови положения дори в последните минути при положителен за него резултат.

Иначе, за разлика от своя приятел Бербатов, за когото стартът на годината не бе добър, Мартин Петров има сериозни шансове да се наложи в титулярния състав на Манчестър Сити при новия наставник Роберто Манчини. Италианецът дава шанс на българския национал и до този момент той не го подвежда. Стилян Петров пък продължава да бъде постоянна величина в Астън Вила.

Така че годината ще бъде интересна и разнолика за нашите легионери в едно от двете най-силни първенства в света, които, както винаги, ще фокусира вниманието ни.