Един от всепризнатите футболни анализатори в Холандия Вилем ван Ханегем засипа с похвали българския национал Станислав Манолев, въпреки нулевото равенство между неговия ПСВ Айндховен и Аякс през уикенда. Родният защитник бе единственият похвален от специалиста в неговата колонка в авторитетния Algemeen Dagblad.

Ван Ханегем буквално разсипва от критики отбора на ПСВ, като дори обявява, че „филипсите” трябва да пуснат свободен вход за мачовете си.

За нападателя Дани Коверманс примерно, анализаторът е безпощаден, и задава въпроса „Колко слаб трябва да е един нападател в ПСВ, за да го изгонят?” Ван Ханегем не спестява критиките и към футболистите на Аякс, като отбелязва, че те са можели и да поиграят футбол, ако не са мрънкали поне за минута в срещата.

И на фона на супер слабия мач според Вилем ван Ханегем, един играч е изпъкнал неимоверно – именно Станислав Манолев. „От този мач, единственото, което отново видях и ми хареса, бе Манолев. Момчето свърши куп работа и непрекъснато действаше по своя фланг, без да спира, единствено с някои случайни грешки. Не мога да повярвам, че някога някой го е критикувал,” твърди специалистът. По-специално той отвръща на критиките на колегата си Рене ван дер Гайп, който често прави видео шеги с българския национал и неговата техника.

„Седмица след седмица, се вижда как той дава най-доброто от себе си, и се труди неуморно. Ако срещу Аякс ПСВ имаше още няколко футболисти, с желанието на Манолев, със сигурност щеше да победи,” завършва коментарът на Вилем ван Ханегем.