Английският вестник „Independent” публикува в днешния си брой обширен коментар за нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, който в събота вкара гол красавец за победата над Блекбърн с 2:0.

„Ако Тони Блеър казваше, че неговата работа би била завършена, когато Лейбъристката партия се научи да обича Питър Манделсън, тогава може би сър Алекс Фъргюсън може най-накрая да си тръгне от Олд Трафорд, когато феновете паднат в краката на Димитър Бебатов”, пише в материала, чийто автор е Тим Рич.

„Той има всичко необходимо, което си иска, за да бъде герой на публиката. Енигматичните изяви пред медиите, елегантността, визията и дори предположението, че пуши са свежестта, която Олд Трафорд изгуби след оттеглянето на Ерик Кантона.”

„И въпреки че трибуната Стретфорд Енд още стоеше на крака, за да го аплодира за гола, който пречупи готовата на жертви съпротива на Блекбърн Роувърс, те не пееха името му по начина, по който стадионът крещеше „Руууууд”, когато Ван Нистелрой беше в неговото великолепие.”

Това отбеляза след мача и мениджъра на Блекбърн Сам Алърдайс: „Мисля, че той изпитва малка трудност да покаже най, най-доброто, което може – нещо като тази форма, която показваше през втория си сезон в Тотнъм.”

„Independent” смята, че българският национал трябва да затвърди силните си изяви в сблъсъка с Челси: „В неделя на Стамфорд Бридж би бил прекрасен момент Бербатов да демонстрира своя талант. Може би причина българинът да не е завладял червените сърца в Манчестър е това, че той рядко вкарва във важните двубои.”

„Само един от неговите 13 шампионатни гола е срещу съперник на Юнайтед за титлата, по времето, когато той се разписа срещу бързо разнищения Челси на Луис Фелипе Сколари през януари – Юнайтед вече водеше с два гола и до края оставаха три минути. Останалата дузина са срещу трите отбора, които изпаднаха през май, плюс Стоук, Болтън, Уигън, Фулъм и Тотнъм”, пише още анализаторът Тим Рич.