Легендата на Арсенал Йън Райт заяви в своята колонка в „Sun”, че би разкарал Димитър Бербатов от Манчестър Юнайтед, а не Карлос Тевес, точно обратното на това, което направиха шефовете на английските шампиони миналото лято.

Сравнението между двамата нападатели идва часове преди градския сблъсък между „червените дяволи” и Манчестър Сити, където вече се подвизава аржентинецът. Двата отбора се изправят един срещу друг в първи полуфинал от турнира за Карлинг Къп.

Ето как продължава коментарът на Райт:

Тичащият човек може да се окаже този, който ще изплаши Юнайтед на „Ийстландс” довечера. Карлос Тевес, нападателят, който не може да бъде спрян, на практика бе изгонен от „Олд Трафорд”.

Но трябва да се запитам, кои фенове имат по-широка усмивка в момента. Мога да се хвана на бас, че тези от Сити са по-радостни от привържениците Юнайтед. „Небесносините” приеха с отворени обятия отхвърления от сър Алекс Фъргюсън. В последствие аржентинецът постига невероятен успех с екипа на „гражданите” от началото на сезона.

Трябва да припомня, че смятах Тевес за много успешен футболист, докато носеше и червения екип. Така че не мога да стигна до друго заключение освен, че бе голяма грешка за Юнайтед раздялата с него.

За мен, Димитър Бербатов, който замести Тевес, не се справя достатъчно добре, за да оправдае цената на етиката си – 32 милиона лири платени на Тотнъм.

Може би шефовете на „Олд Трафорд са мислили, че няма място и за двамата по отношение на парите. Може би мениджърът сър Алекс Фъргюсън не е можел да балансира тима както трябва с двамата в него – но знам, кой бих избрал аз.

Не става дума само за субективното ми мнение. То е подкрепено от фактите.

Карлос има 15 гола от началото на сезона – два пъти повече от Бербатов, който има 7.

Бербатов не е вкарал на нито един от сериозните претенденти за титлата. Неговите жертви са – Бърнли, Хъл и Уулвърхемптън. Разбира се, всеки гол е от значение. Той носи по-голяма стойност обаче, ако е във вратата на някой от грандовете. Попадение, с което да откажеш противника от борбата за титлата.

Тевес показа, че е лидер в мачовете с Челси и Арсенал като порази и двата тима. Това са двубоите, които решават борбата за първото място.

Трябва да отбележим и свършената работа по терена. Тевес тича без спира. Колко пъти сте виждали аржентинецът да вдига на крака публиката с усилията, които хвърля или с вдъхновяващи отигравания?

Поради някаква причина, в последно време се говори само за леката контузия в коляното на Бербатов и не мога да кажа, че българинът върши това, което трябва.

Трябва да се върнеш много, много години назад, може би преди 70 години – тогава за последно Сити беше господар на Манчестър. Сега, Тичащия Човек може да се превърне в катализатор, за да може това да се случи отново.

Въпросът сега е, с какъв тим ще излезе Юнайтед в дербито срещу Сити за Карлинг Къп. Не бих се учудил, ако Фъргюсън пусне големите си звезди, включително Бербатов. Едно е сигурно, българинът няма да е с толкова голямо влияние върху изхода на срещата, колкото Тевес.