Димитър Бербатов продължава да е коледният подарък за феновете на Манчестър Юнайтед. Снощи българският нападател беше на път да изкопчи важна победа над Бирмингам, но усилията му не стигнаха. Формата на българина обаче е показателна.

Сър Алекс Фъргюсън чака дълго, чу доста критики, беше подложена н кръстосан огън за парите, които плати на Тотнъм, но търпението вече е почти напълно възнаградено. Димитър Бербатов е ключов играч на „червените дяволи”, които пък продължават борбата да титлата, въпреки слабата си форма на чужд терен.

Голмайсторът от Благоевград завърши календарната година като номер едно сред реализаторите във Висшата лига. Бербо може и да не е най-постоянният футболист, но решава напечени срещи, нещо което доскоро не можеше да се каже с чиста съвест.

Той също търпеше, мълчеше, преглъщаше, слушаше колко ниски оценки му пишат в Англия, но работата му беше възнаградена. Днес Бербатов води атаката на Юнайтед, а Уейн Рууни играе, където има място, я на поста ляв халф, я в дясно, или пък зад българина.

Разбира се, с търпение само не става, но то е един от ключовете към успеха. Останалото е доста работа и най-вече талант, така наречената класа. С последните неща футболисти като Димитър Бербатов нямат проблем.

Преди няколко дни Митко отново ни заяви, че се виждал края на футболната му кариера. Търпение…Търпение, защото в Юнайтед един казва на кой, кога му идва времето да си ходи. Този дето казва, е започнал да се отказва вече пета година, пък продължава да дъвче дъвката от пейката и да гледа през очилата. Гигс, Скоулс и Ван дер Саар също няколко пъти си тръгваха, пък още са там… Така че Бербатов да си вкарва, иначе когато трябва, който трябва ще го откаже.