До вчера имаше проблем, вече няма проблем. NO PROBLEM. Христо Стоичков става нов човек. Край на пиперливите Ицови излияния, точка на псувните. Причината е... в новото пресаташе на Мамелъди Съндаунс.

ПУТКО МАФАНИ. Простете, и на мен ми е неудобно да го произнеса, но какво да се прави – така се казва човекът. И ако ние сме свикнали с голямата уста на Стоичков и сме го приели такъв, какъвто е, то наследниците на войнствените зулуси все още се адаптират. Както към характерния английски на нашата звезда, така и към някои български думички в речника му. Няма начин поне част от тях вече да не са станали популярни и в Южна Африка.

Но от вчера треньорът на Мамелъди има вече сериозно алиби. Представете си следната ситуация: Груб фаул срещу играч на Съндаунс, а съдията си трае. Сещате се какъв словесен водопад на български се излива от резервната скамейка. Но арбитърът не е вчерашен, понаучил е туй-онуй. Наостря уши и прави остра забележка на наставника. Но „Златната топка“ контраатакува в неподражаем стил: „Виж са, referee. I`m speaking to my press-officer.“ Говоря на пресаташето, вика му Ицо демек.

Съдията е обезоръжен, а Стоичков вдига победоносно палец към господин Мафани. Този път ще му спестим малкото име.

И какво се получава на практика? Има човек... няма проблем. Поне така е в случая на новото име в лагера на Мамелъди. И на Христо Стоичков, естествено. Да живее пресаташето!

Р.S: Всъщност, кога ли е именният ден на колегата от пресслужбата на Съндаунс?