Нападателят на българския национален отбор Ивелин Попов бе представен официално като нов играч на Спартак Москва, а след представянето си даде интервю на руски журналист. Ето интервюто:

- Коя е вашата любима позиция на терена? Не ви ли смущава това, че в центъра на Спартак има още един плеймейкър - Роман Широков?

- На приятелските мачове Дмитрий Алейничев /главният треньор на Спартак - бел. на пр./ ме поставяше зад нападателите - това е и позицията, която ми е най-много по душа. А що се отнася до Широков - в последния мач със Санкт Гален нашето взаимодействие бе добро, ние създадохме много положения. Както виждате, ние си взаимодействаме отлично.

- Обикновено, когато един футболист минава от един отбор в друг отбор от същото първенство, отчита факта с бъдещото участие в евротурнирите. Спартак не може да се похвали с това през новия сезон. Това не ви ли смути при избора на нов клуб?

- Не, ни най-малко. Аз знам, че Спартак е голям клуб, виждам звездите, зашити на нашите екипи. А ние задължително ще се опитаме да се класираме за евротурнирите, ще положим всичките си сили за това.

- Навремето вие създавахте много проблеми на Спартак - играейки за Кубан, вкарахте два гола. Колко бързо ще се издължите пред "червено-белите"?

- /Попов се усмихва/. Ще ви поправя - аз вкарах три гола, а не два. Такава е задачата на атакуващия футболист - да поразява вратата на съперника. Сега аз ще правя същото за новия си отбор.

- Преди вие внимателно следяхте Спартак? Може би сте имали даже любим футболист в този отбор?

- В Спартак винаги е имало много силни играчи. А що се отнася до любим. . . Ще посоча Роман Широков. Преди той играеше в Зенит. Това е футболист от много високо ниво.

- Тоест това е вашата руска мечта - да поиграете заедно с него?

- Това е неговата българска мечта - поправя прес-аташето на отбора Леонид Трахтенберг./БТА