Капитанът на националния отбор Ивелин Попов, заяви специално за Гонг, че неговият Кубан е готов да направи крачката, която да ги вкара в историята: „Мисля, че имаме абсолютните сили и възможности. Класирането показва, че цял един сезон сме играли добре и постоянно бяхме в битката за челните места. В неделя излизаме с единствената мисъл да спечелим мача с Анжи и да запишем имената си в историята. Откакто Кубан е създаден, той никога не е играл в Европа. Мисля, че град Краснодар и феновете ни заслужават това!”

„През главата ми не минават мисли, че няма да спечелим. В неделя ще зарадваме хората на стадиона, който съм сигурен, че ще бъде пълен”, добави Попето. Той направи страхотен пролетен полусезон и благодарение на играта и головете му Кубан е на крачка от участие в Лига Европа.

„Ръководството на Кубан даде доста сериозна сума, за да ме закупи от Газиантепспор. През декември миналата година имаше спекулации за мои трансфери, но аз им обясних, че те ми помогнаха в тежък момент и сега им се отблагодарявам. Правя го чрез головете си, чрез силните си мачове, с играта си. Така изказвам моята благодарност към този клуб”, категоричен бе бившият футболист на Литекс и Газиантепспор.

„Минах възрастта, в която ми влияеше факта, че пишат хвалебствия за мен в пресата, че спрягат името ми за трансфер в големи отбори. Сега това може само да ме мотивира да давам всичко от себе си. Когато работиш, винаги твоя труд се ознаменува. Чувството е приятно, но аз не мога да се задоволявам само с това. Гледам напред, гледам да се развивам. Правя го както за мен, така и за всички български футболисти. Защото когато един български футболист се представя добре в чужбина, отваря вратите на други негови съотборници. Това е реклама не само за мен, но и за цяла България, за всички български футболисти”, продължи с откровенията юношата на Левски.

„Прекалено рано е да се говори за евентуален мой трансфер. Искам да завършим сезона подобаващо, да се класираме за евротурнирите, да починем за десетина дни и едва след това ще стане ясно бъдещето ми. Дали ще остана в Краснодар или ще поема в друга посока. Времето ще покаже”, не пожела да повдигне завесата около своето бъдеще капитанът на националния ни отбор по футбол.

„В нито един от трите ми професионални клуба – Литекс, Газиантепспор и Кубан, не съм правил нещо „на всяка цена”. Всичко се е получавало от само себе си. Така че, отново ще заложа на това си верую – нещата да стават от само себе си и каквото стане”, завърши философски Ивелин Попов.