Българският национал Ивелин Попов вече е част от Спартак Москва, след като подписа дългосрочен договор с клуба.

Той даде интервю пред клубния сайт на московчани и сподели очакванията си за предстоящите неща свързани с клуба.

- Ивелин, поздравяваме те с пристигането ти в Спартак Москва
- Благодаря! Това е голямо събитие за мен, голяма крачка в кариерата ми. За Спартак зная много от детството ми, тъй като се интересувах от руския футбол. Помня играчи като Егор Титов и Дмитрий Алейничев, както и други добри футболисти. В тези години Спартак играеше постоянно в Шампионската лига. Това е най-титулуваният руски клуб и за мен е чест, че ще играя за него. Останах с много добри впечатления от посрещането ми в тима.

- Към вас имаше интерес и от други клубове, но избрахте Спартак. Защо?
- Да, имах още 3-4 предложения, но когато се появи интерес от "червено-белия" клуб, коментирах с шефовете ми в Кубан, че искам да играя в Спартак. Преговорите минаха бързо и доста приятно. Повтарям, моят нов клуб е най-популярен в Русия. Има милиони почитатели.

- В Кубан играхте заедно с Арас Йозбилиз. Говори ли с него преди да пристигнеш в Спартак?
- Конкретно преди да пристигна в Спартак не съм говорил с Арас, но в Кубан поддържахме добри отношения. От Краснодар познавам и Юра Мовсисян. В Спартак има много добри момчета и се надявам всичко да е ок.

- Говорите много добре руски. Бързо ли научихте езика?
- Да, говора, разбирам всичко, и мен ме разбират. Научих езика бързо. Езиците ни са близки, славянски. Винаги съм смятал, че като се занимаваш с професионални дейности в друга страна трябва да знаеш езика.

- Играете на позицията атакуващ полузащитник?
- Да, мога да играя зад нападателя, а също така отляво и отдясно. Главното е да бъда полезен на отбора. Да вкарвам голове, да асистирам, да донеса максимална полза на Спартак.

- С какво ще запомните мачовете срещу Спартак?
- Помня, че в Краснодар два пъти вкарах на Спартак, след това завършихме 3:3, и отново вкарах. В последните години двубоите между Кубан и Спартак винаги са били зрелищни. Много ми хареса стадионът на Спартак, създава се невероятна атмосфера. 

- Получава се, че нерядко сте огорчавал Спартак. Три гола сте вкарал...
- Да, а сега ще направя всичко възможно да огорчавам съперниците на Спартак.

- Кога ще се присъедините към Спартак?
- Сега съм с националния отбор на България. Ще играем с Турция контролна среща и след това квалификация с Малта за Евро 2016. След това ще започна подготовка със Спартак Москва.

- С кой номер ще играете в Спартак?
- Да, №71, това е много важна цифра, с която ме свързва много.