Националният защитник Станислав Манолев говори специално за Гонг няколко дни след дебюта си в английската Висша лига. Бившият футболист на ПСВ Айндховен стартира като титуляр и изкара пълни 90 минути за новия си тим Фулъм на „Кероу Роуд” срещу Норич.

Ето какво сподели Манолев за Гонг:

Чувствам се добре! Като за първи мач се представих горе-долу на добро ниво, но мисля, че мога много по-добре. Като за начало просто исках да бъда по-предпазлив и да изиграя мача на добро ниво. Но съм сигурен, че мога да играя много по-добре!

Имаше ли притеснение в теб когато излезе за дебюта си на стадион „Кероу Роуд”?

Естествено, че имаше малко притеснение. Все пак това бе първи мач, дебют. Но при такова ниво на футбола, не трябва да има място за притеснение – трябва да изиграеш мача.

След мача твоят мениджър Мартин Йол разкри интересен факт! Дошъл си с такси малко преди мача! Можеш ли да разкриеш подробности?

Да, така беше. По принцип не бях в групата за мача. На вечерята преди двубоя е станало ясно, че десният бек Саша Ритер е пипнал вирус и повръщал. Аз си бях в Лондон, звъннаха ми по спешност и аз тръгнах веднага. Около полунощ бях при отбора в Норич.

Окуражиха ли те съотборниците ти преди този двубой?

Да! Вътре на терена си подсказвахме много и това ми вдъхна по-голямо самочувствие и увереност в силите ми. И мисля, че се получиха добре нещата!

Говори ли с Димитър Бербатов преди мача? Каза ли ти нещо?

Не, не сме си говорили. Само си казахме да излезем и да играем колкото можем. Какво да си кажем повече?

В авторитетния сайт Skysports твоята оценка е втора по сила след тази на Димитър Бербатов. Как приемаш това?

Радвам се! Все пак отидох доста късно и не бях толкова готов за мача, но тази оценка ме радва. Но както Ви казах, мога да играя и по-добре.

След като дебютира във Висшата лига, можеш ли да направиш разлика с холандското първенство?

Изиграл съм само един мач и е рано да се правят сравнения. Естествено, че има разлика. Много зависи и срещу кой отбор играеш. Срещу големите тимове ще се получат по-хубави мачове. Както знаете, Норич са на нашето дередже. И двата отбора играхме предпазливо и не се получи много хубав мач.

Не беше започвал като титуляр и не си изкарвал цял мач от доста дълго време! Колко ще ти трябва за да влезеш в оптималната си форма?

Готов съм вече! Не ми трябва повече време! Тренирам постоянно, дори извънредно и мисля, че вече съм готов да играя!

Свикна ли вече с Англия? Имаш ли проблеми с езика и с комуникацията със съотборниците ти?

Не! Абсолютно никакви проблеми нямам с езика. Свикнах с всичко. Не идвам за пръв път тук, познавам горе-долу Лондон. Нямам никакви проблеми!

Успя ли да се устроиш битово?

Да. Вече си намерих квартира и скоро ще се нанеса в нея. Всичко е под контрол.

Наближават мачовете на националния ни отбор. Ще бъдеш ли в още по-добра форма за важните световни квалификации с Малта и Дания? Ти все пак си и голмайстор на тима.

Силно се надявам. Тренирам много и се надявам да съм в оптимална форма до края на целия сезон. Точно ще съм готов за мачовете на националния отбор. Лошото е, че сме наказани и ще играем без публика срещу Малта. Това е България и не мисля, че много хора искат да ни видят на Световното първенство.

Според теб имаме ли шансове да направим това?

Имаме напълно реални шансове. Оптимист съм! Но както виждате с Армения ни наказаха доста хора. Срещу Дания изгониха Бандаловски. Сега пък с Малта ще играем без публика. Все за някакви малки неща ни наказват. Но ще се борим и ще покажем, че сме над това. И дано да успеем да се класираме!