Когато е ставало дума за моето връщане в Левски винаги е имало едно НО. Защо е направил това, защо е казал онова....”, заяви за ексклузивно за Гонг наставникът на Астана Станимир Стоилов. Най-успешният клубен български треньор за новия век коментира актуални теми свързани с отбора му, с българския футбол, както и с тима, с който влезе в групите на Шампионската лига - Левски. Той пожела успех на Лудогорец по пътя на шампионите за груповата фаза на Шампионската лига.

„Когато съм имал възможност винаги съм бил готов, но винаги съм поставял условия, които мисля, че ще гарантират успех на Левски. Искам да гледам привържениците в очите, а не да се оправдавам от типа „Ама този ми пречи”, „Ама онзи не ми дава” и т.н”, коментира Стоилов.

„Следя българското първенство - като резултати, но чисто визуално - не. Проблемите в Левски започнаха преди години, когато се зачеркна една стратегия, един план, който трябваше да се следва, една линия. Когато не уважаваш историята си и хората като легенди като успели хора е трудно да се върни напред. На 23-ти май, хората показаха уважението си към всички тези хора. Показаха на ръководството, на собственика уважението към всички направили добро за Левски. Надявам се, в един момент с общата подкрепа на всички Левски да намери себе си”, добави Мъри по повод ситуацията в Левски.

Той подкрепи и добрия си приятел Димитър Димтров, който след Нова година ще застане начело на „сините”: „Левски ще изглежда много по-добре с Херо, отколкото е изглеждал в последните няколко години. Радвам се истински, че се завръща в отбора. Могат да се постигнат и добри успехи при добра организация. Няма как нещата да се променят бързо. На Херо ще му трябва време да промени облика и главите на играчите. Той трябва да намери най-добрата обстановка около себе си. Колкото повече време получи, толкова по-добре за Левски. Херо трябва да намери и най-добрата обстановка за себе си за да работи спокойно!”

„Лудогорец трябваше да направи тази крачка още миналата година, наливат се средства в отбора. Аз лично им пожелавам от все сърце успех. Има разлика между Лудогорец сега и Левски, когато игра в Шампионската лига. Моят Левски бе с бюджет под половината на Лудогорец и само с трима чужденци, които бяха свободни агенти. Лудогорец играят силно, имат добри играчи и трябва да си осребрят чека, както се казва. Ако това не се случи, дано не се отклонят от пътя по който са поели. Пожелавам на Лудогорец да влезе в групите на Шампионската лига, иначе са в групите на Лига Европа, нека продължат да следват този път”, завърши Станимир Стоилов по повод участието на разградчани в Шампионската лига и сравнението с тима на Левски, който е усещал тръпката в най-авторитетния клубен турнир.