Старши треньорът на Партизан Зоран Милинкович изрази сериозно задоволство от привличането в състава на Валери Божинов. Според специалиста, българският нападател е много класен футболист, който го е впечатлил и с „човешките си качества“.

"Валери притежава всички необходими качества, за да играе във велик клуб, какъвто е Партизан. Това показва досегашната му кариера с над 40 мача за България. Няма никакво съмнение, че той е класен състезател и ще е чудесно попълнение за нас", каза Милинкович.

"Божинов ни се понрави не само с футболните, но и с човешките си качества. Той имаше оферти и от по-богати отбори от Азия, но избра да остане в Европа. Убеден съм, че Валери може много да помогне на младите ни таланти. Например Иван Шапонджич би могъл да научи доста от него, особено ако в някои мачове мачове играят заедно", продължи наставникът на "гробарите".

"Знам, че по адрес на Божинов има и злонамерени коментари, свързани най-вече с това, че през последния сезон е играл в Тернана, но истината е, че Валери има голяма кариера", завърши Милинкович.