Българският защитник Иван Иванов подписа днес договор за 3 години с гръцкия гранд Панатинайкос. Иванов дълго време бе извън терените заради контузия, а пловдивския Локомотив рестартира кариерата му през пролетта. Това даде възможност на Иванов да направи трансфер и да гледа отново към европейските клубни турнири.

“Благодаря, Локомотив Пловдив! Обичам всички и всичко там! Рестар Европа“.

Това написа Иванов в социалните мрежи малко след като бе представен официално за ново попълнение на Панатинайкос. Футболистът даде кратко интервю за Дарик радио минути преди срещата с треньора и първата тренировка с Панатинайкос.

„Радвам се, че успях да подпиша с един от грандовете на Балканите, който винаги има високи цели. Ентусиазниран съм доста. Надявам се да имам късмет и да нямам контузии. Останалото ще си го постигна. Аз си признавам, че съм далеч от нивото, което бях преди. Не съм очаквал да се случи такова нещо. Свързаха се с мен и нямаше как да откажа на такова име. Предстои ми много работа, за да се доближа до нивото от преди. Знаят за ситуацията с контузиите. Свързали са се с Базел, говори ли са с предишни треньори. Цял ден ме преглеждаха от сутринта. Доктора каза, че няма причина, за да спре трансфера и от там нататък нещата станаха лесни“, каза Иванов.

Той призна, че е водил разговори с Христо Бонев (бивш треньор на Панатинайкос) и Христо Колев (който игра за детелините).

„Говорих и с Христо Бонев и с Христо Колев, които са ценени в Панатинайкос. Даже ме питаха за тях. Те ми казаха, че трябва да отида. Това е шанс, който се дава веднъж в живота. Искам да благодаря на всички хора в Локомотив Пловдив, на феновете, на всички. Усетих тяхната обич и подкрепа. Треньорите, ръководството на отбора и на футболистите. Тези месеци бяха прекрасни, малко съм тъжен, че напускам, но пожелавам успех на момчетата. С оглед на колектива се надявам, че ще постигнат високи цели. След като договорът е за 3 години, значи хората имат планове за мен. Най-важното е да си върна формата“, допълни Иванов.