Наставникът на Ювентус - Масимилиано Алегри, имаше от какво да бъде недоволен въпреки успеха с 2:0 в гостуването на Фрайбург в мач-реванш от 1/8-финалите в Лига Европа. Така с общ резултат от 3:0 „биаконерите“ продължават към следващия кръг.

Треньорът имаше забележки, особено за поведението на отбора, след като поведе в резултата и имаше числено предимство на терена.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

„Важно бе да продължим напред. Представихме се добре през първото полувреме, но трябва да подобрим играта си, когато водим и сме с човек повече на терена. Трябва да взимаме по-добри решения с топка в крака. Намалихме интензитета и концентрацията си, като така сами си усложнихме живота. Дали играем срещу 10 или 11 души, това не трябва да променя нищо“, заяви Алегри.

Нападателят Душан Влахович сложи край на головата си суша, разписвайки се от дузпа в края на първото полувреме.

„Доволен съм от психологическия аспект на този гол, но отново казвам, че трябва да подобрим представянето си в сравнение с това, което показахме през втората част. Не може да правим подобни грешки при подаванията в коридор, просто не бяхме на нужното ниво. Имаше две или три ситуации, а черешката на тортата бе подаването на Войчех Шчесни към Мойс Кийн. Трябва да се подобрим в тези ситуации, а това зависи и от характеристиката на нападателите ни. Освен Ди Мария, повечето са с характеристики да играем на контраатака“, каза още Алегри.