Третият кръг от груповата фаза на Лига Европа  предлага много интригуващи сблъсъци, а неимоверно сериозен интерес у нас предизвикват мачовете на онези тимове, в които играят родни легионери.

Българската нишка може да бъде уловена в четири сблъсъка. Отборите, където играят Ивелин Попов, Симеон Славчев, Георги Миланов и Едисон Йорданов (Спартак Москва, Карабах, Видеотон и Дюделанж) очакват своите сблъсъци от втория по престиж турнир на Стария континент.

Ивелин Попов Симеон Славчев и Георги Миланов и Едисон Йорданов

източник: LAP.bg, колаж: Gong.bg

Московчани гостуват на лидера в Група G Рейнджърс от 22:00 часа. С една точка в актива си, съставът, където играе капитанът на националния отбор на България, заема последното място в класирането на своя поток след първите два кръга. В тях Спартак записа поражение от Рапид с 0:2 и реми с Виляреал – 3:3. Ивелин Попов взе участие в първия сблъсък руския тим срещу австрийците, като се включи като смяна. Във втория мач атакуващият футболист остана резерва.

Иначе интригата в тази група в завързана.  Лидерът в подреждането Рейнджърс има 4 точки в актива си, следван от Рапид с 3. Третият Виляреал е с 2 пункта.

В среща от Група Е Карабах посреща Ворскла от 19:55 часа.  Азербайджанският състав, където се подвизава Симеон Славчев, няма спечелената точка до момента, а съхраняването на надеждите за класиране за фазата на директните елиминациии напролет, преминава през задължителен успех тази вечер срещу украинците, които се намират в същото положение.

В първите два двубоя Карабах отстъпи, съответно на Арсенал с 0:3 и на Спортинг Лисабон с 0:2. Българският национал пропусна първия мач с португалците заради контузия, а срещу „топчиите“ се включи като резерва в последните минути.

В класирането в този поток лидер е Арсенал с 6 точки, следван от Спортинг със същия актив, но по-слаби показатели. Следват Ворскла и Карабах.

Видеотон, където играе Георги Миланов, гостува на ПАОК в третия кръг на Лига Европа. Срещата от Група L е с начален час 22:00. Унгарците не успяха да спечелят точка в първите си два мача, като инкасираха поражения съответно от БАТЕ Борисов с 0:2 и Челси с 0:1. Българският футболист се включи и двете срещи като резерва.

Преди гостуването на Видеотон сега, в състава няма кадрови проблеми, а унгарците задължително ще преследват точки, за да съхранят шансове за класиране в следващата фаза.

„Сините“ от Лондон са лидер в подреждането в този поток след пълен актив победи. Следват ПАОК и БАТЕ с по 3 пункта и Видеотон (0).

Дюделанж, където играе Едисон Йорданов, ще преследва първи точки в Група F при домакинството си на Олимпиакос тази вечер от 19:55 часа. До момента отборът отстъпи на Милан с 0:1 и на Бетис с 0:3, като Йорданов игра пълни 90 минути срещу испанците, а срещу „росонерите“ се включи като резерва.

В класирането в този поток италианският гранд води колоната с 6 точки, а след него са Бетис (4), Олимпиакос (1) и Дюделанж (0).

Ето и цялата програма за третия кръг на Лига Европа:

Група А

19:55 часа АЕК Ларнака – ЛУДОГОРЕЦ

19:55 часа Цюрих – Байер Леверкузен

Група В

19:55 часа Лайпциг – Селтик

19:55 часа Залцбург – Розенборг

Група С

19:55 часа ФК Копенхаген – Славия Прага

19:55 часа Зенит Санкт Петербург – Бордо

Група D

19:55 часа Андерлехт – Фенербахче

19:55 часа Спартак Търнава – Динамо Загреб

Група Е

19:55 часа Карабах – Ворскла

19:55 часа Спортинг Лисабон – Арсенал

Група F

19:55 часа Милан – Реал Бетис

19:55 часа Дюделанж – Олимпиакос

Група G

22:00 часа Рейнджърс – Спартак Москва

22:00 часа Виляреал – Рапид Виена

Група Н

22:00 часа Айнтрахт – Аполон Лимасол

22:00 часа Марсилия – Лацио

Група I

22:00 часа Бешикташ – Генк

22:00 часа Сарпсборг – Малмьо

Група J

22:00 часа Севиля – Акхисар

22:00 часа Стандарт Лиеж – Краснодар

Група К

22:00 часа Яблонец – Астана

22:00 часа Рен – Динамо Киев

Група L

22:00 часа Челси – БАТЕ Борисов

22:00 часа ПАОК – Видеотон