Ювентус победи с 2:0 Фрайбург като гост и с общ резултат 3:0 се класира за 1/4-финалите в Лига Европа. Душан Влахович откри от дузпа в 44-ата минута, резервата Енрико Киеза се разписа в добавеното време на мача. 11-метровият наказателен удар бе отсъден след проверка с ВАР за игра с ръка на Гулде, който получи втори жълт картон за непозволената си игра и бе изгонен. Преди това попадение на Влахович в 27-ата минута бе отменено заради засада отново след проверка с ВАР. .
Първото положение в мача бе пред вратата на италианския тим. В 5-ата минута японецът Ритцу Доан си вклини между централните бранители на Ювентус и шутира по диагонала, но топката излезе в аут. Десет минути по-късно Фаджоли падна в наказателното поле на домакините, а претенциите им за дузпа бяха подминати от рефера. Бранителите на Фрайбург изчистиха топката в краката на Локатели, чийто шут обаче не затрудни Марк Флекен. Малко след това и Куадрадо опита да спечели 11-метров наказателен удар след единоборство с Хьолер, но и този път арбитърът не видя основание да посочи бялата точка.

Фрайбург  Ювентус статистика

източник: sofascore.com

 
В 22-ата минута Шчесни спаси Ювентус с невероятен рефлекс след удар с глава на Матиас Гинтер, който бе оставен непокрит при изпълнение на ъглов удар. Добавката на Михаел Грегорич пък бе избита в нов корнер. Пет минути по-късно "бианконерите" вкараха гол, но той бе отменен след проверка с ВАР. Центриране от пряк свободен удар бе засечено от Бремер, топката се удари в напречната греда и се върна в наказателното поле. Първи до нея в мелето стигна Мойс Кийн, който успя само да я бутне към Влахович, който с безпощаден удар я прати в мрежата на домакините. Повторенията показаха, че именно сърбинът е бил в положение на засада в момента, в който съотборникът му Кийн игра с топката.

В рамките само на няколко секунди в 41-ата минута италианците пропуснаха две положения за гол. Първо Адриен Рабио изведе Мойс Кийн на добра позиция, но вратарят Флекен изби. После пък шут на Федерико Гати  рикошира в Мануел Гулде, а от голлинията защитник на Фрайбург изби. Тук обаче намеси ВАР, откъдето сигнализираха на главния съдия за потенциална дузпа за игра с ръка на Мануел Гулде при изстрела на Гати. Той изгледа повторение и посочи бялата точка, а показа и жълт картон на бранителя на Фрайбург, за когото това беше втори и бе изгонен. От бялата точка Влахович направи 0:1 с голяма доза късмет, тъй като стражът на Фрайбург закачи топката с крак.

Втората част започна с шанс за домакините от пряк свободен удар. След изпълнението на Грегорич топката застрашително полетя към горня десен ъгъл на Шчесни, но за негов късмет излезе в аут. Много спорна ситуация се получи в 57-ата минута. Центриране от пряк свободен удар доведе до разбъркване в наказателното поле на Ювентус, където Локатели върна към Шчесни отблизо и той улови топката. Домакините поискаха непряк свободен удар, но реферите отсъдиха засада още при първото центриране.  Макар и с човек по-малко, Фрайбург не се отказа да търси обрата и топката се движеше предимно в половината на гостите. Много активен след влизането си в игра бе Винченцо Грифо, но хубавите му центрирания не бяха оползотворени от съотборниците му. Унгарският национал Роланд Шалай, който също се появи като резерва, отправи опасен и неточен шут към Шчесни в 82-ата минута. Мойс Кийн пропусна да вкара втори гол за Ювентус в 84-ата минута, след като от границата на наказателното поле шутира над вратата.  

В четвъртата минута на добавеното време Енрико Киеза нахлу в наказателното поле и шутира силно. Вратарят Флекен отклони леко топката и тясе отби в напречната греда. Секунди по-късно той получи нов шанс и този път технично прати топката във вратата на домакините за 0:2.

ФРАЙБУРГ - ЮВЕНТУС 0:2

0:1 Душан Влахович (44-дузпа)
0:2 Енрико Киеза (90+5)

Фрайбург: 26. Флекен, 17. Кюблер, 28. Гинтер, 5. Гулде, 5. Сидия, 8. Егещайн, 27. Хьофлер,  30. Гюнтер, 42. Доан, 38. Грегорич, 9. Хьолер
Ювентус: 1. Шчесни, 6. Данило, 3. Бремер, 15. Гати, 11. Куадрадо, 44. Фаджоли, 5. Локатели, 25. Рабио, 17. Костич, 9. Влахович, 18. Кийн