Освен двубоя на Лудогорец срещу Цюрих, Лига Европа ще предложи още четири мача с българска нишка в тях. Ивелин Попов, Симеон Славчев, Георги Миланов и Единсон Йорданов също ще трептят в ритъма на втория по престиж клубен турнир на Стария континент.

Спартак Москва, където играе капитанът на националния отбор приема Виляреал. Срещата е на стадион „Откритие“ в руската столица от 22:00 часа. Руският състав започна с поражение в групите на надпреварата. В първия кръг на Група G Спартак инкасира загуба с 0:2 от Рапид във Виена. Тогава Ивелин Попов започна като резерва, като се появи на терена в 73-ата минута, заменяйки Педро Рока.

Ивелин Попов Симеон Славчев и Георги Миланов и Едисон Йорданов

източник: LAP.bg, колаж: Gong.bg

Сега Масимо Карера няма да може да разчита на Луис Адриано, Илия Кутепов, Рока, Роман Еременко и Самюел Жиго. Всички изброени са с контузии, а под въпрос са Марко Петкович и Александър Селиков.

В лагера на испанците аут е Сантяго Касерес.

Междувременно в двубой от Група Е Арсенал гостува на Карабах, където се подвизава Симеон Славчев. Срещата е с начален час 19:55 на Олимпийския стадион в Баку. Футболистите на Карабах започнаха с поражение в първия кръг. При визитата си на Спортинг в Лисабон азербайджанците инкасираха поражение с 0:2. Сега Карабах се намира в серия от три поредни успеха в местния шампионат, а всички погледи са насочени към новата европейска битка срещу внушителен съперник.

„Топчиите“ стартираха с три точки в груповата фаза, след като се наложиха над Воскла с 4:2.

В домакинските редици няма информация за проблеми с контузени и наказани футболисти. При лондонския гранд обаче извън сметките на Унай Емери са петима. С различни травми са Лоран Кошчелни, Петър Чех, Хенрих Мхитарян, Константинос Мавропанос и Ейнзли Мейтланд-Найлс.

Третият двубой с българско участие е от група L между Видеотон и Челси. Унгарският тим, където играе Георги Миланов, гостува на „Стамфорд Бридж“ от 22:00 часа.

Видеотон е в търсене на първи успех в груповата фаза, след като в първата си среща загуби с 0:2 от БАТЕ Борисов. Оттогава Миланов и компания заредиха три поредни успеха и с такъв актив отиват в Лондон.

„Сините“, на свой ред, направиха 1:1 с Ливърпул в последния кръг на Висшата лига, а за предстоящия мач Маурицио Сари няма да може да разчита на Марко ван Гинкел. Под въпрос са Андреас Кристенсен, Педро и Лофтън-Чийк.

Четвъртият сблъсък с български привкус е межди Реал Бетис и Дюделанж, където се подвизава Едисон Йорданов. Роденият през 1993 година започна като резерва при загубата от Милан в предходния кръг, като се появи на терена в 84-ата минута. Срещата между испанците и състава от Люксембург е от 19:55 часа на естадио „Бенито Вийамарин“.

Ето и всички мачове от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа:

Група А

19:55 часа Байер Леверкузен – АЕК Ларнака

19:55 часа Цюрих – ЛУДОГОРЕЦ

Група В

19:55 часа Розенборг – Лайпциг

19:55 часа Залцбург – Селтик

Група С

19:55 часа Бордо – Копенхаген

19:55 часа Зенит Санкт Петербург – Славия Прага

Група D

19:55 часа Андерлехт – Динамо Загреб

19:55 часа Фенербахче – Спартак Търнава

Група Е

19:55 часа Карабах – Арсенал

19:55 часа Ворскла – Спортинг Лисабон

Група F

19:55 часа  Милан – Олимпиакос

19:55 часа Бетис – Дюделанж

Група G

22:00 часа Рейнджърс – Рапид Виена

22:00 часа Спартак Москва – Виляреал

Група Н

22:00 часа Аполон Лимасон – Марсилия

22:00 часа Айнтрахт – Лацио

Група I

22:00 часа Малмьо – Бешикташ

22:00 часа Сарпсборг 08 – Генк

Група J

22:00 часа Краснодар – Севиля

22:00 часа Стандарт Лиеж – Акхисар Блд Спор

Група К

22:00 часа Астана – Рен

22:00 часа Яблонец – Динамо Киев

Група L

22:00 часа БАТЕ Борисов – ПАОК

22:00 часа Челси - Видеотон