Отборите на Ница, Айнтрахт Франкфурт и Ювентус бяха санкционирани от УЕФА за различни случаи на насилие и „расистко поведение“, включително предполагаеми нацистки поздрави.

Клубът от Бундеслигата е обвинен в „нанасяне на щети и расистко поведение“ след победата с 1:0 над Марсилия в Шампионската лига на 13 септември. Те излязоха с изявление, в което дистанцираха клуба от това, което изглеждаше като фашистки поздрав от един фен, който беше заснет на видео преди мача. Но това не им попречи да получат глоба от 15 000 евро [13 400 британски лири] от УЕФА, както и временно частично затваряне на стадиона и забрана за билети като гост за един мач. Освен това Айнтрахт беше глобен с 30 000 евро [26 800 британски лири] за „палене на фойерверки, хвърляне на предмети и нанасяне на щети“.

БГНЕС
32 снимки

Отборът от Лига 1 Ница беше наказан заради „расистко поведение, хвърляне на предмети, палене на фойерверки и безредици на публиката“ по време на мачовете им от Лига на конференциите Европа срещу Кьолн на 8 септември и Партизан Белград на 15 септември. Франкфурт излезе с изявление, в което се дистанцира от предполагаемия нацистки поздрав от фен, заснет на видео преди мача. На Ница е наредено да изиграе следващия си европейски мач - срещу Словацко на 6 октомври - при закрити врати и трябва да покаже банер на УЕФА, който гласи "#NoToRacism". Освен това им е забранено да продават билети за реванша срещу чешкия Словацко.

BGNES
13 снимки

Ювентус беше глобен с 15 000 евро и получи временно частично затваряне на стадиона "с поне 1000 места" по време на "изпитателен период от една година". Това последва след „расистко поведение“ в мача им от Шампионската лига с Пари Сен Жермен.