Наставникът на Франция Дидие Дешан отдаде заслуженото на Ювентус, че е помогнал да извлече най-доброто от халфа Адриен Рабио. Полузащитникът изненадващо бе „замразен” в състава на „петлите”, след като отказа да бъде част от резервите за Мондиал 2018.

„Той израсна много. Имаше някои проблеми в Пари Сен Жермен и тежко начало в Юве. Не мога да кажа, че се е променил напълно, но определено вече не е същия играч”, каза Дешан след успеха на Франция над Португалия.

„Има доверие между нас и продължаваме да обсъждаме нещата. Той не задава въпроси, ако играе прекалено дълбоко или много напред. Дали вдясно или вляво. Има качеството да се адаптира”.

Бившият играч на Ювентус Дешан призна, че не е учуден от еволюцията на Рабио след преминаването му в Торино. „Знам клуба, за който играе. Когато си там, правиш това, което ти се казва. Ако откажеш, тогава те изхвърлят. Може би той не правеше достатъчно в началото, но вече не е така. Не можем да зачеркнем миналото, но гледаме напред. Ако го пускам, това значи, че вярвам в качеството му на игра”, каза Дидие Дешан.