Футболистът на Ювентус Даниел Алвеш демонстрира чудесно настроение в очакване на своя 100-ен двубой за бразилския национален отбор. Колоритният футболист дори се сравни с бележития художник Пабло Пикасо.

Юбилейният си двубой за „селесао“ Алвеш ще стане факт в предстоящото гостуване срещу Перу в квалификациите за Мондиал 2018. По този повод днес бившият ас на Барселона получи специална фланелка на Бразилия с номер 100 на гърба.

„Като човек, аз съм като Пикасо“, заяви Алвеш след това. „Тези, които могат да ме дешифрират, ме харесват. Тези, които не могат да ме разберат, все пак си плащат милионите!“

„Много е радващо да достигна такъв брой двубои. Привилегия е да бъда тук. Още откакто напуснах родителите си на 15 години, за да стана професионалист, бях наясно, че винаги ще давам всичко от себе си, макар понякога и това да не стига.“

„Да играеш в Италия винаги те прави по-добър футболист. Така започваш да четеш мачовете по-добре и разбираш по-добре спорта. Аз научих доста за толкова кратко време“, допълни Алвеш.