Световната преса се прекланя пред Кристиано Роналдо. След знаковия хеттрик на португалеца срещу Атлетико Мадрид (3:0) в реванша от осминфиналите на Шампионската лига, медиите в Европа по традиция не пропуснаха да увековечат спектакъла на нападателя.

Роналдо вече има 124 гола в Шампионската лига и 77 участия за гол (голове плюс асистенции) в 77 елиминационни мача в надпреварата.

Велик хеттрик! Атлетико в краката на Кристиано

Френският “L'Équipe” определя Роналдо като „чудовище” и „извънземен”. „Olé” – „човекът на Шампионската лига”, докато „Tuttosport” написа – „Спектакълът на Кристиано разруши Атлетико. Марсианци".

Италианският "La Gazzetta dello Sport" бе емоционален: "Божият гняв - Кристиано помете Атлетико. Всичко беше написано на звездите".

Римският “Corriere dello Sport" бе кратък - “Чудовищно”.

В Мадрид медиите гласят: “Кристиано: Кралят на Шампионската лига”, пише "AS", а "Marca” се захласна по играта на португалеца с: “Кристиано наложи своя закон”.

В Каталуня са по-сдържани, като обръщат по-голямо внимание на днешния мач на Барселона срещу Лион от същия турнир. “Кристиано се наложи над Атлетико”, отчитат от “Sport”, а "Mundo Deportivo” добавя: “Кристиано разкъса мечтата на Атлетико”.

Португалският “A Bola” отдаде нужното уважение на своя сънародник: "Легендата продължава, Ювентус би могъл да скочи в света на киното с помощта на Кристиано”.