Масимилиано Алегри изрази мнение, че неговият Ювентус е "ударил в правилния момент", след което е контролирал двубоя с Манчестър Юнайтед, завършил 1:0 за "червените дяволи".

"Бианконерите" имаха 70% владение на топката през първото полувреме на "Олд Трафорд", а голът на Пауло Дибала се оказа достатъчен за успеха.

През уикенда срещу Дженоа Юве отново поведе, но тогава получи изравнителен гол при една от редките възможности на съперника.

"Срещу Дженоа спряхме малко рано и заслужено бяхме наказани. Тази вечер позволихме малко шансове, когато загубихме топката лесно и можехме да бъдем по-бързи, движейки се с топката. Както и да е, това беше добро отборно представяне и заслужавахме победата."

"Спечелихме много топки във въздуха. Алекс Сандро игра просто и се справи много добре в защита. Контролирахме темпото през първото полувреме и имахме шансове да вкараме още голове, бъркайки последния или предпоследния пас, но изграждането в голяма степен бе правилно."

Алегри коментира и отсъстващите. "Естествено можем да играем без Манджукич, някой трябва да влиза в наказателното поле. Беше важно срещу Манчестър Юнайтед да държим топката на земята и да атакуваме около Неманя Матич. Все пак направихме прекалено много грешки на последна топка и не развихме правилно някои шансове. На няколко пъти виновен бе футболистът с топката, няколко пъти този, който не се откъсваше от пазача си, за да намери пространства."

Алегри бе попитан, дали тимът му вече се чувства фаворит в ШЛ. "Има постоянен процес на растеж в отбора и в клуба. Мачовете трябва да бъдат четени и не е нужни да се втурваш напред. Не го разчетохме правилно срещу Дженоа, но тази вечер отборът доказа, че може да разчита моментите и да напада в правилното време."