Българският наставник на ФК Астана Станимир Стоилов говори пред медите преди сблъсъка от Шампионската лига срещу португалския Бенфика. Мачът е утре от 17 часа българско време.

Българският специалист вярва, че с подкрепата на местните фенове, тимът му има отличен шанс за победа срещу португалския гранд. Бившият наставник на Левски обаче отказа да коментира шансовете на Астана за класиране напред в турнира.

След четири кръга, отборът му заема последното място в група С с актив от едва две точки. Бенфика е лидер във временното класиране, следван от Атлетико Мадрид и Галатасарай.

„Очаквам страхотна подкрепа от нашите фенове, защото заедно с тях имаме много по-голям шанс за победа. Нашият стадион е нашият дом и нашата крепост. Винаги трябва да търсим победата тук, дори срещу най-добрите отбори в Европа. У дома можем да създадем проблеми на всеки. Разбира се, изкуственият терен ни дава предимство, но когато гостуваме и ние играем в различна среда“, заяви Стоилов на официалната си пресконференция преди мача.

„След загубата в дербито срещу Спортинг, отборът на Бенфика е притиснат в ъгъла и ще бъдат двойно мотивирани срещу нас. Много е рано да говорим за класиране в следващата фаза“, каза още българският спец.