Новината на вечерта в Шампионската лига не е някоя победа или загуба на водещ отбор, а червеният картон на Кристиано Роналдо в дебюта му за Ювентус в най-комерсиалния турнир. Той беше първи за португалеца в 157 мача в надпреварата, а и беше доста спорен. 

И след като такова беше решението на рефера Феликс Брих, дойде и чуденето - за колко време звездата ще бъде извън терена? Веднага започнаха предположения, че той няма да е на линия за "старата госпожа" за битките с бившия му отбор Манчестър Юнайтед. 

Преди тях обаче "бианконерите" имат мач с аутсайдера Йънг Бойс като домакини. Според правилника на УЕФА, CR7 със сигурност ще бъде наказан за този мач, дори и при обжалване на санкцията му от страна на клубното ръководство. 

Въпросът е вече дали Дисциплинарната комисия на УЕФА ще разтълкува провинението на португалеца като опасно. Ако това се случи, той ще получи допълнителна санкция от още два мача, с което ще отпадне от сметките на наставника Масимилиано Алегри за мачовете с Юнайтед. 

Така на практика всичко зависи от тълкуванието на деянието му от Дисциплинарната комисия. Но с оглед на това, че червеният картон беше, меко казано, спорен, по-вероятно е Роналдо да изгори само за един мач. Какво ще е наказанието му, ще се разбере най-късно следващата седмица.