Джанлуджи Буфон и Кристиано Роналдо са емблематичните фигури за Ювентус и Реал Мадрид, които тази вечер ще определят новия европейски клубен шампион по футбол.

Двата състава излизат един срещу друг във финала на Шампионската лига от 21.45 часа в Кардиф.

Можете да следите финала минута по минута в GONG.BG!

ГЛАСУВАЙТЕ В НАШАТА АНКЕТА: Кой ще триумфира във финала на Шампионската лига?

Джанлуиджи Буфон може да се превърне в най-възрастния играч, печелил Шампионската лига, ако Ювентус триумфира, изпреварвайки Паоло Малдини, който спечели последната от петте си титли през 2007-а.

Малдини бе на 38, когато заедно с Милан надви Ливърпул преди 10 години и стъпи на европейския трон, а Джиджи Буфон направи 39 през януари тази година.

Буфон: Има точното количество напрежение сред нас

Юве - Реал: Европа тръпне в очакване на новия цар

Независимо от изхода на мача в Кардиф, Буфон ще стане вторият най-възрастен футболист, участвал във финален двубой на Шампионската лига. Рекордът към момента се държи от Едвин ван дер Сар, който бе на 40 години при поражението на Манчестър Юнайтед от Барселона през 2011-а година.

В противниковия лагер, този на Реал Мадрид, грее звездата на Кристиано Роналдо. Португалецът вече четвърта година е голмайстор на Шампионската лига и сега пак е в играта. Той се нуждае само от едно попадение, за да изравни актива на Лионел Меси от 11 гола.

Финал за рекорди за Кристиано

Напомняме, че Кристиано Роналдо заедно със Серхио Рамо може да стане първият играч, който вкарва в три финала на Шампионската лига, тъй като до момента Роналдо и Рамос са отбелязвали гол в два финала.