Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд коментира ситуацията, при която новата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо бе изгонен с червен картон в мача от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу Валенсия (2:0).

Португалецът, който за първи път в кариерата си изпита подобна негативна емоция в турнира на богатите, се разплака в този момент. Именно тази реакция на петкратния носител на „Златната топка“ бе обект на коментара на Фърдинанд. Според него Роналдо се е разридал, защото при все очакваното наказание, може да не вземе участие в мачовете с Манчестър Юнайтед.

Възможно е CR7 да бъде санкциониран за до три мача. Във втория кръг „бианконерите“ са домакин на Йънг Бойс, а в третия и четвъртия си разменят гостуване и домакинство с „червените дяволи“.

„Видяхa се емоциите, които изживя Роналдо. Смятам, че той мислеше за мача с Манчестър Юнайтед и затова, че ще играе в този двубой. Вижда се, че това, което иска той, е да играе футбол“, каза Фърдинанд.

Помолен да изрази мнение относно това заслужена ли е санкцията на Роналдо, Фърдинанд обясни: „Спорно е, трудно ми бе да го видя“.

„Каквото и да е наказанието, сигурен съм, че Роналдо и Юве ще обжалват“, добави Фърдинанд.

Още новини:

Роналдо ще трябва да почака, за да разбере наказанието си 

Пянич: Изгонването на Роналдо бе абсурдно