Ювентус срещу Реал Мадрид! Големият финал в Шампионската лига е тази вечер от 21.45 часа часа в Кардиф, Уелс.

Отборът на Реал Мадрид се цели в 12-и трофей, а Ювентус в трети.

Освен това кралският клуб може да се превърне в първия отбор, който дублира титлата си в поредни години. Настоящият първенец ще играе трети финал в за последните четири години, като на два пъти - през 2014-а и 2016-а победи Атлетико Мадрид.

Можете да следите финала минута по минута в GONG.BG!

ГЛАСУВАЙТЕ В НАШАТА АНКЕТА: Кой ще триумфира във финала на Шампионската лига?

Финалът този сезон ще е повторение на сблъсъкът за върха в Шампионската лига от 1998-а година. Тогава Реал спечели с попадение на Предраг Миятович в 66-ата минута, което бе достатъчно за триумфа.

Феновете на Юве и Реал на палатки в Кардиф

Тимът Ювентус загуби сблъсъка за титлата от Барселона през 2015-а година. Грандът от Торино е завоювал европейската корона през 1985-а и 1996-а година. Юве спечели девет мача и направи три равенства в 12 мача тази година като ще се опита да стане първия тим стигнал непобеден до титлата от 2007/2008 година, когато това стори Манчестър Юнайтед.

Как Юве се подготви за финала в Шампионската лига?

Буфон: Има точното количество напрежение сред нас

Масимилиано Алегри: Юве е в точното време на точното място

Лидерите на Реал Мадрид Кристиано Роналдо и Серхио Рамо могат да се превърнат в първите играчи, които да вкарат гол в три финала на Шампионската лига. Роналдо и Рамос са двама от общо петимата футболисти, който са се разписвали в два финала.

Роналдо: Успехите на Реал се дължат на Зидан и превъзходната му работа

Зидан: Готови сме, шансовете са 50:50

Ювентус и Реал Мадрид ще излязат един срещу друг за 19-и път в европейските турнири. Двата тима имат по осем победи, а два пъти са завършили наравно. Юве има 21 гола в тези срещи, а Реал Мадрид - 18.

Последната им среща е в полуфиналите на сезон 2014/2015, когато Ювентус победи с общ резултат 3:2. "Старата госпожа" няма загуба в последните три двубоя с Реал от поражението на "Бернабеу" през сезона 2013/2014, когато Роналдо се разписа на два пъти в първите 30 минути.

Всъщност португалецът е вкарал във всичките си четири мача с Реал срещу Ювентус - общо пет попадения.

Финалът на големите: Буфон срещу Роналдо

Според букмейкърите силите между двата тима са почти изравнени, като Реал има съвсем леко предимство според коефициентите.

Вероятни стартови състави:

Ювентус: Буфон, Бардзали, Киелини, Бонучи, Сандро, Кедира, Пянич, Алвес, Дибала, Манджукич, Игуаин;

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Варан, Марсело, Рамос, Каземиро, Кроос, Модрич, Иско, Бензема, Роналдо