Отборът на Ювентус изкова голяма победа с 2:1 срещу Локомотив Москва в четвърти двубой на двата тима от група D на Шампионската лига. Гостите откриха в 3-та минута с гол на Аарън Рамзи, но само 9 минути по-късно Алекси Миранчук възвърна паритета в 12-та. Крайният резултат в срещата беше оформен в 3-та минута на добавеното време, като голът реализира резервата Дъглас Коща.

Двубоят започна по светкавичен начин за състава на гостите. В 3-та минута След изпълнение на свободен удар отляво на вратата на московчани вратарят Гилерме Маринато изпусна нескопосано топката и на най-правилното място се оказа Аарън Рамзи, за да даде аванс на "бианконерите".

В 9-та минута се откри нов шанс пред гостите, този път за Кристиано Роналдо. Той напредна към вратата на Локомотив, но изстрелът му в наказателното поле беше блокиран.

Домакините обаче отговориха много бързо на понесения удар. В 12-та минута, след центриране на Мачей Рибус, Алекси Миранчук се оказа най-добре пласиран в наказателното поле и отправи удар към вратата на Шчесни. Шутът рикошира в гредата, но при добавката Миранчук отново стигна първи до топката и отбеляза на празна врата.

Натискът пред вратата на „бианконерите“ продължи и в 21-та минута дойде ново хубаво положение за московчани. След центриране на Жоао Марио Алекси Миранчук отново нахлу от задна позиция и се опита да стреля. След като не оцели топката стигна до Владислав Игнатиев и той върна топката в малкото наказателно поле, където Миранчук стреля с глава, но топката мина над вратата на Шчесни.

Постепенно Ювентус отново се активизира и стигна до голям шанс в 33-та минута. Данило изведе добре Гонсало Игуаин зад защитата на Локомотив Москва, но аржентинецът не успя да преодолее бразилския страж Гилерме.

В самия край на полувремето възможност се появи пред Роналдо. След хубава многоходава атака отляво топката беше центрирана на десния фланк, където Алекс Сандро върна топката на границата на наказателното поле към Роналдо, който обаче стреля доста над вратата на Гилерме.

В началото на втората част Юве натиснаха в търсене на гол, с който отново да поведат в резултата. В 48-та минута Роналдо опита късмета си от около 30 метра от пряк свободен удар. Шутът на португалеца беше точен, но право в тялото на вратаря на руския тим, който се справя сравнително комфортно със ситуацията.

В 56-та минута португалската звезда получи пореден хубав шанс.  Роналдо отново се оказа на чудесна позиция на границата на наказателното поле и отправи мощен удар към левия ъгъл на Гилерме. Бразилският страж обаче някак успя да извади топката в ъглов удар.

В 78-та минута домакините имаха своя златен шанс. След разбъркване пред наказателното поле на Юве и непремерено излиза на Шчесни Жоао Марио стреля, но Леонардо Бонучи беше на точното място, за да изчисти.

Все пак отборът на Маурицио Сари успя да изкове ценния успех в 3-та минута на добавеното време. След комбинация между Гонсало Игуаин и Дъглас Коща последния излезе само срещу Гилерме и не сбърка за 2:1.

По този начин Ювентус излезе поне временно начело в група D, с актив от 10 точки след 4 мача, гарантирайки си мястото в осминафиналната фаза. Локомотив остана на 3-та позиция с 3 точки.

A disposizione: Buffon, De Sciglio, Demiral, Matuidi, Bentancur, Dybala, Douglas Costa#FCLMJuve https://t.co/R0mJGtsUyw

— JuventusFC (@juventusfc) November 6, 2019

Ето и стартовите състави на двата тима:

Локомотив Москва: Гилерме Маринато, Владислав Игнатиев, Бенедикт Хьоведес, Ведран Чорлука, Мачей Рибус, Рифат Жемелединов, Гжегош Криховиак, Дмитри Баринов, Жоао Марио, Алекси Миранчук, Едер;

Ювентус: Войчек Шчесни, Алекс Сандро, Даниеле Ругани, Леонардо Бонучи, Данило, Миралем Пянич, Сами Кедира, Адриен Рабио, Аарън Рамзи, Кристиано Роналдо, Гонсало Игуаин;