Ювентус изнесе истински урок на Тотнъм, за да отстрани "шпорите" от Шампионската лига на осминафинал.

Юве постигна първа победа в Лондон в цялата си 120-годишна история, при първата си поява на "Уембли" - 2:1 - за да неутрализират резултата 2:2 от първата среща в Италия.

"Старата госпожа" не бе на себе си през първото полувреме, но само за три минути от второто нанесе решителен удар и стигна четвъртфиналите.

Хюн-мин Сон откри за Тотнъм и домакините си повярваха, но самочувствието им дойде в повече след почивката, когато Гонсало Игуаин и Пауло Дибала показаха невероятната си класа.

Киелини: Историята има значение, ние спечелихме с нашата

Двубоят започна емоционално, със сълзи в италианския лагер, докато траеше минутата мълчание в памет на Давиде Астори на "Уембли". Сълзите на Джорджо Киелини и емоциите на Джиджи Буфон обаче се отразиха в началото и на играта им, особено на бранителя, но за късмет на "бианконерите" това не бе фатално.

Още в третата минута Джанлуиджи Буфон трябваше да се намесва решително. Бърза атака на Тотнъм бе завършена от Хюн-мин Сон, с мощен удар отляво, париран от Буфон.

Хари Кейн искаше дузпа малко по-късно, за игра с ръка на Джорджо Киелини, но такава не бе отсъдена. Кейн буквално тероризираше Киелини, а по левия фланг същото правеше с лекота Сон.

Груба грешка направи полският рефер Сжимон Марчинияк, който подмина без сигнал спъване на Ян Вертонген срещу Дъглас Коста в наказателното поле в 17-та минута.

От другата страна Тотнъм започна да бомбандира Буфон, но опитният страж отразяваше всичко.

Около 30-та минута темпото леко се укроти, но отново по-честите погледи бяха към вратата на гостите.

Кейн и Сон пропуснаха две отлични възможности в 34-та и 38-та минути, но в 39-та вече нямаше спасение за Юве.

Първо Деле Али бе блокиран в наказателното поле, но топката стигна до Трипиър, чието подаване към Сон бе точно и кореецът с техничен удар намери мрежата от десетина метра.

Миралем Пянич реагира незабавно и негов удар от границата на пеналта мина на педя от вратата на Тотнъм.

Второто полувреме започна доста по-спокойно и първите 20 минути бяха лишени от особени голови опасности. 

Точно 20 минути обаче, защото в 65-та минута Ювентус върна интригата напълно.

"Старата госпожа" изравни и се доближи само на гол от класиране, след попадение на Гонсало Игуаин. Сами Кедира му продължи центрирана отдясно топка, а аржентинецът я прати в мрежата.

Три минути по-късно Юве направи пълен обрат!

Другата контузена до скоро звезда на тима Пауло Дибала бе точен, след като бе изведен по конец от Игуаин сам срещу Лорис, и отправи фамозен плътен и точен удар от 12-13 метра право във вратата за 1:2.

На Тотнъм му трябваха десетина минути, за да се окопити, но след това се върна в атакуващо състояние и тръгна устремно напред.

В 77-та минута лондончани пропиляха златен шанс за ново равенство, а Хюн-мин Сон отправи поредица опасни удари в следващите минути.

Най-невероятното се случи в 90-та минута, когато топката се отби в гредата, след удар на Хари Кейн, тупна на голлинията и след това бе избита.

Това обаче бе краят на надеждите за Тотнъм, а с много хъс, с много желание, и подплатено с много опит и класа, Ювентус отново ще играе четвъртфинал!