Нощта на Кристиано Роналдо. Ювентус направи смразяващ обрат над Атлетико Мадрид и ще играе в 1/4-финалите на Шампионската лига.

"Бианконерите" се нуждаеха от три чисти гола в осминфиналния реванш, за да продължат напред - след загуба с 0:2 в първата среща, и те дойдоха след величествен хеттрик на Кристиано - 3:0. Човекът за великите мигове в елиминациите на надпреварата.

Ювентус - Атлетико Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

На "Алианц Стейдъм" срещата се разви изцяло по сценария на домакините. Първо, техен гол не бе зачетен още в 3-ата минута. Киелини вкара от няколко метра, но преди това имаше фаул на Роналдо срещу Ян Облак.

Ювентус обаче не чака дълго за първото си попадение. Тимът стигна до гол още преди изтичането на първия половин час след изстрел на Роналдо (26') с глава.

Ювентус - Атлетико Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

През втората част Кристиано се разписа още два пъти, за да изпрати Юве напред. Само 4 минути след началото на втората част "седмицата" вкара втори гол с глава, с което изравни общия резултат с Атлетико до 2:2. Този път в помощ влезе технологията между гредите, която сигнализира, че топката е преминала голлинията, след като Ян Облак вече бе избил кълбото напред.

Драмата тепърва предстоеше. Влезлият като смяна за Атлетико - Анхел Кореа, не успя да спре пробив на Федерико Бернардески, фаулира го в наказателното поле на испанците и в 85-ата минута Ювентус получи дузпа. Зад топката застана Роналдо, който хладнокръвно направи резултата 3:0.

Ювентус - Атлетико Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

Индивидуалният рецитал на португалеца - с хеттрик в реванша, напомня много на 1/4-финала срещу Волфсбург през сезон 2015/2016 г. Тогава още с екипа на Реал Мадрид, Роналдо вкара три гола на "Бернабеу" в реванша (след загуба с 0:2 за "белите" в първата среща) и отново сам класира своя тим напред.

С трите гола срещу Атлетико Роналдо вече има общо 124 попадения в Шампионската лига (едноличен лидер).

................................................................

Ювентус - Атлетико Мадрид 3:0 (общ резултат 3:2)

1:0 Кристиано Роналдо 26'

2:0 Кристиано Роналдо 49'

3:0 Кристиано Роналдо 86' (дузпа)

................................................................

Край на срещата - 3:0 за Ювентус! Кристиано Роналдо обърна собственоръчно Атлетико Мадрид и изпрати Ювентус в 1/4-финалите на Шампионската лига!

86' ГОООООООООООООООООООООООООООООООООЛЛЛ НА КРИСТИАНО РОНАЛДО - 3:0! Португалецът вкара хладнокръвно топката в обратния на Облак ъгъл и изведе Ювентус напред в общия резултат - 3:2 за "бианконерите".

85' Дузпа за Ювентус! Бьорн Кайперс даде дузпа на домакините за нарушение на Анхел Кореа срещу Федерико Бернардески в наказателното поле на испанците.

82' Какъв шанс за Юве! Дълго подаване напред намери младия Мойс Кийн сам срещу Облак. Нападателят стреля с левия крак, но неточно и топката премина драматично близо встрани.

80' Смяна в Ювентус - 19-годишният Мойс Кийн замени Марио Манджукич.

77' Смяна в Атлетико - Витоло замени Сантиаго Ариас.

74' Подаване на Пянич от свободен удар намери Манджукич в наказателното поле, но той бе блокиран и не успя да отправи добър удар.

67' Смяна в Ювентус - Пауло Дибала замени Леонардо Спинацола.

Кристиано Роналдо вече има 24 гола в 33 мача срещу Атлетико Мадрид в своята кариера.

61' Испанците излязоха напред. Удар на Кореа от дистанция, но в аут.

58' Изстрел на Кристиано от пряк свободен удар, но право в стената на Атлетико.

58' Смяна в Атлетико - Анхел Кореа на мястото на Томас Лемар.

53' Подаване отдясно намери Манджукич, който стреля с глава, но неточно и топката излетя в аут.

49' ГОООООООООООООЛЛЛ НА РОНАЛДО - 2:0 за Ювентус! Нов гол на Роналдо с глава след подаване отдясно. Кристиано пак се извиси над защитата на Атлетико, след подаване отдясно на Кансело, и стреля с глава, Облак сякаш спаси, но съдията посочи центъра, тъй като технологията между гредите му подсказа, че кълбото е преминало голлинията. 2:2 общ резултат.

Начало на втората част!  

Край на първата част! 1:0 за Ювентус с гол на Кристиано Роналдо. 122-ри в Шампионската лига за него. Домакините намалиха изоставането си от първия мач - 1:2, и вече мечтаят все по-силно за обрат. Гостите с по-прибран подход през първата част, Ювентус бе по-активният и търсещ отбор.

47' Най-добрият шанс за Атлети! Подаване отдясно на Коке намери Мората в наказателното поле на Ювентус. Там нападателят на испанците стреля силно с глава, но кълбото прелетя в аут.

44' Нова възможност за домакините! Бернардески стреля с левия крак, но топката се отби от играч на Атлетико и премина в корнер. След него Киелини стреля с глава под гредата, но Облак изби с една ръка в нов корнер. След него Родри изчисти напред.

43' Страхотен шанс за Кристиано! Ново прекрасно подаване от фланга - сега на Спинацола, намери Кристиано, който стреля с глава, но кълбото излетя в аут.

41' Атлетико опитва да излезе малко по-високо по терена и да изтласка своя съперник. Напрежението пред Облак спадна и Ювентус вече не е толкова близо до вратата на съперника.

35' Ювентус има топката в 68% от времето.

34' Ювентус продължава да натиска. Центриране отляво намери Бернардески, който опита задна ножица от много трудна позиция и топката излезе в аут.

32' Бернардески застраши вратата на Облак с мощен шут с левия крак от свободен удар. Топката премина над стената, но и над вратата на Атлетико.

26' ГОООООООООООООООЛЛЛЛЛ ЗА ЮВЕНТУС - 1:0! Гол на Кристиано с глава, който намаля общия резултат до 1:2 за Атлетико. Прекрасно центриране на Федерико Бернардески отляво в зоната зад защитата и пред вратаря на Атлетико. Хуанфран бе изпреварен от Кристиано Роналдо, който с глава откри за домакините - 1:0.

25' Много тежък шут на Антоан Гризман с левия крак от над 25 метра, Шчесни изпусна топката. Кайперс отмени акцията, тъй като Мората е бил в засада и е пречел на стража на Ювентус.

22' Коке стреля от дистанция, но топката прелетя в аут.

Легендата на Ювентус Джорджио Килини играе своя мач №500 за "бианконерите". Той дебютира през 2005 г., след като бе купен от Рома.

12' Няколко поредни центрирания на играчи на домакините към наказателното поле на съперника, но бранителите на Атлети успяват да чистят топката.

6' Ювентус започна изключително активно - с агресия и интензитет, Ателтико е притиснат в своето наказателно поле.

4' Облак получи медицинска помощ след удара от Кристиано в коремната област.

3' НЕЗАЧЕТЕН ГОЛ НА ЮВЕНТУС! Центриране от корнер създаде хаос пред вратата на гостите. Защитата на Атлетико не успя да изчисти. Топката сякаш бе уловена от Ян Облак, но топката му бе избита от щпагата на Кристиано Роналдо. Въпреки че последва голов шут на Киелини, съдията Кайперс отмени попадението - след консултация с ВАР, поради нарушение на Роналдо срещу стража на Атлетико.

2' Топка в наказателното поле отново за Матюиди отляво, който  стреля, но Годин отново застана на пътя на топката.

1' Първата акция на Ювентус създаде опасност за вратата на испанците. В 25-ата секунди Матюиди се добра до топката и стреля, но Коке изби.

Начало на срещата!

Добър вечер! Ювентус на Кристиано Роналдо ще опита да направи обрат над Атлетико Мадрид в реванша от осминафиналите в Шампионската лига. След първата среща "дюшекчиите" имат аванс от 2:0.

Стартови състави на двата отбора:

Ювентус: Войчех Шчесни, Жоао Кансело, Леонардо Бонучи, Джорджио Киелини, Леонардо Спинацола, Миралем Пянич, Блес Мтюиди, Емре Джан, Федерико Бернардески, Кристиано Роналдо, Марио Манджукич

Треньор: Масимилиано Алегри

Атлетико Мадрид: Ян Облак, Сантиаго Ариас, Хосе Хименес, Диего Годин, Хуанфран, Коке, Родри, Саул Нигес, Тома Лемар, Антоан Гризман, Алваро Мората

Треньор: Диего Симеоне

Главен съдия: Бьорн Кайперс

Съдия: "Алианц Стейдиъм" (Торино)