Кристиано Роналдо беше изгонен за първи път в кариерата си в мач от Шампионската лига в сряда вечерта и това се случи в официалния му дебют в този турнир с екипа на Ювентус. Да, червеният му картон беше доста спорен, но и без него "старата госпожа" извоюва успеха с 2:0 на гости на Валенсия. 

Португалската звезда беше толкова разочарован и безпомощен заради решението на арбитъра Феликс Брих, че пое разплакан към съблекалнята и не скри яда си от това действие на германския арбитър. Веднага след мача сестра му Катя обяви, че правдата ще възтържествува и че брат ѝ е бил изгонен неправомерно. 

И макар да беше спорно изгонването му, реакцията на Роналдо предизвика английското издание "Сън" да направи подборка на цели 20 (!) случая, в които той всъщност е бил пожален от съдиите и е бил за червен картон, който му е бил спестен по една или друга причина. Всички тези случаи са само от последните по-малко от три години. 

Ето ги и тях: 

1. Реал Мадрид - Лас Палмас - 31 октомври 2015 г.: Роналдо изритва съперник, когато топката е твърде далеч от тях двамата. Реферът уж гледа точно към ситуацията, но не отсъжда нищо.

2. Севиля - Реал Мадрид - 8 ноември 2015 г.: Роналдо удря в гърба Гжегож Криховяк от съперниковия отбор, но не последва никаква санкция. 

3. Реал Мадрид - Барселона - 21 ноември 2015 г.: По време на нажеженото Ел Класико Роналдо скришом удря Дани Алвес от състава на съперника, но пак не е забелязан от съдията и няма наказание. 

4. Реал Мадрид - Спортинг Хихон - 17 януари 2016 г.: Роналдо реагира бурно на нарушение от страна на Начо Касес и го докосва силно в момент, в който топката не е при тях. Не последва нищо. 

5. Бетис - Реал Мадрид - 24 януари 2016 г.: Борба за позиция на терена, в която топката не е наблизо. Роналдо рита съперник и после вдига ръце, уж шокиран, и търси възмездие. Реферът не дава нищо. 

6. Леванте - Реал Мадрид - 2 март 2016 г.: Роналдо опитва да оскубе Лукас Орбан и започва да му говори обидно и заканващо се. Не последва нищо. 

7. Реал Мадрид - Борусия Дортмунд - 7 декември 2016 г.: Кристиано изритва без топка незабелязано от съдията Марсел Шмелцер от съперниковия състав, но не е изгонен. 

8. Атлетико Мадрид - Реал Мадрид - 19 ноември 2016 г.: Роналдо избутва в гръб Коке при една напечена ситуация, но получава само жълт картон за действието си. 

9. Севиля - Реал Мадрид - 12 януари 2017 г.: Роналдо опитва да удари с топката при спряла игра Витоло от състава на съперника. 

10. Реал Мадрид - Бетис - 12 март 2017 г.: Опит на CR7 да изрита Дани Себайос без топка, дори камерите улавят докосване. Но не и реферите и съответно няма червен картон. 

11. Реал Мадрид - Севиля - 5 април 2017 г.: Удар с лявата ръка в лицето на защитника Клеман Ленгле не е видян от реферите и червеният картон е спестен за звездата. 

12. Унгария - Португалия - 3 септември 2017 г.: Роналдо удря без топка защитник на съперника, но се стига до разправия, от която и двамата излизат само с жълти картони. 

13. Реал Мадрид - Бетис - 20 септември 2017 г.: Роналдо тъкмо се завръща след пет мача наказание и камерите го улавят да прави непозволени неща срещу Аиса Манди, но не и реферите. 

14. Реал Мадрид - Еспаньол - 1 октомври 2017 г.: Роналдо замахва да ритне Дани Ермосо от състава на съперника, но не успя да го уцели. И съответно червеният картон му се размина. 

15. Реал Мадрид - Тотнъм - 17 октомври 2017 г.: Роналдо издрасква лицето на Ян Вертонген при опит да го удари. За провинението си получава само жълт картон .

16. Жирона - Реал Мадрид - 29 октомври 2017 г.: Роналдо удря шамар в лицето на Пере Понс, но и футболистът леко преиграва в ситуацията и се свлича като подкосен. На португалеца му се разминава. 

17. Валенсия - Реал Мадрид - 27 януари 2018 г.: Португалецът забива лакът в лицето на Мартин Монтоя при борба за топката, но реферите се правят на приятно разсеяни, въпреки че виждат ситуацията. 

18. Валенсия - Реал Мадрид - 27 януари 2018 г.: Да, в същия мач има още една ситуация. Дани Парехо обвинява Роналдо в симулация и отнася ритник от него. Реферите не виждат нищо. 

19. ПСЖ - Реал Мадрид - 6 март 2018 г.: Отново Кристиано е в сблъсък с Дани Алвес, но получава само устна забележка от съдията. 

20. Иран - Португалия - 26 юни 2018 г.: Роналдо удари лакът в лицето на Мортеза Пулиганджи, уж в борба за топката. Получи само жълт картон.