Импресариото на Кристиано Роналдо – Жорже Мендеш, недоумява как може европейската футболна централа да не избере неговия клиент за най-добър футболист на турнира.

Бившата звезда на Реал Мадрид бе с ключова роля при третата поредна титла на „белия балет” в Шампионската лига, но от УЕФА избраха неговия съотборник – Лука Модрич, за най-добър футболист в турнира.

Модрич пребори Салах и CR7 и е най-добрият в ШЛ

Кристиано Роналдо дори не присъства на церемонията в Монте Карло, макар мнозина да го очакваха да бъде там.

„Футболът се играе на терена и точно там Кристиано печели. Той отбеляза 15 гола и вдигна пета титла от ШЛ в неговата кариера и трета поредна с Реал Мадрид. Преди това взе и още една”.

„Този избор е нелеп и срамен! Победителите не ги съдят, докато Кристиано е най-добрият”, продължи Мендеш.

Кристиано ще се изправи в групите на ШЛ, с новия си клуб Ювентус, срещу един от бившите си тимове – Манчестър Юнайтед. Валенсия и Йънг Бойс допълват група Н.

Умопомрачителни групи в ШЛ!

„Мога да ви кажа, че неидването на Кристиано е лично решение и той го направи по-рано през деня”, потвърди пък директорът в Юве Бепе Марота пред Sky Italia.

„Трябва да уважим решението, а ние не сме притеснени, че той не е тук. Ние също сме разочаровани, че той не взе наградата, но това е вотът. Това е награда за усилията в Шампионската лига, а не на Мондиала, така че смятаме, че Роналдо я заслужава повече”, продължи Марота.

Реал не се задоволи само с 13-ата, обра персоналните награди в ШЛ

„Не мога да взема мнение върху вота на журито, но ако трябваше да гласувам, то щеше да е за Кристиано. Не го казвам, защото е наш играч, а защото съм любител на футбола”, продължи шефът в Ювентус.