Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри нямаше как да не вземе отношение по най-коментирания казус от вечерта на мача на неговия тим с Валенсия в Шампионската лига. А именно изгонването на суперзвездата Кристиано Роналдо за доста спорно нарушение. 

Това е първи червен картон в надпреварата за португалеца във всичките му 157 мача в нея до момента. И според италианския специалист, до това е нямало да се стигне, ако реферът Феликс Брих е имал помощ от VAR. Системата действа с пълна сила вече втори сезон в Серия А. 

"Ще кажа само едно - в тази ситуация VAR само щеше да помогне на рефера и нямаше да има червен картон при такава система. Да останеш с десетима на терена в мач от Шампионската лига заради инцидент като този, е доста разочароващо. Ние рискувахме да загубим тази вечер заради този случай, а сега ще загубим Роналдо и за другите мачове", заяви Алегри. 

Въпреки ранното изгонване на звездата, "старата госпожа" не само успя да извоюва успеха с 2:0, но и държеше събитията на терена в пълен контрол и не се виждаше как Валенсия може да стигне до нещо различно от загуба. 

"Момчетата се справиха наистина страхотно, имаха много шансове след изгонването на Роналдо. Да, накрая оставихме малко възможности и на съперника, но на практика Войчех Шчесни нямаше сериозна работа до дузпата в последната минута. Но и с нея се справихме", сподели още Алегри.