Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри определи Барселона за големия фаворит в Шампионска лига.

„За мен Барселона е фаворитът да спечели Шампионска лига през настоящия сезон. Освен тях има два-три отбора, които също могат да спечелят трофея. Ние сме между тях. Към нас има много големи очаквания след пристигането на Кристиано, който е печелил много пъти Шампионска лига“, коментира Алегри.

„Предстои ни да направим решаваща крачка в груповата фаза на Шампионската лига. Трябва да спечелим следващия мач, за да си гарантираме класиране за осминафиналите в Шампионската лига. След това в последния мач от груповата фаза срещу Йънг Бойс ще се стремим да си осигурим и първото място в групата“, добави наставникът на Ювентус.

„Бианконерите“ са първи в своята група „Н“ с две точки пред втория Манчестър Юнайтед и с четири пред третия в класирането Валенсия.

„Валенсия загуби само един от последните си десет мача. Отборът се намира в много добър момент от психологическа гледна точка. Те нямат какво да губят и ще ни бъде изключително трудно. Мачът ще бъде коренно различен в сравнение с първия. Трябва да запазим спокойствие и концентрация. Не може да си позволим да заспим, както в последните пет минути на мача срещу Манчестър Юнайтед“, продължи треньорът на „Старата госпожа“.

„Ние имаме уважение и респект към Валенсия и към треньора Марселино Гарсия Торал. Валенсия е много солиден отбор, който играе много силно на контраатака.“

Алегри обяви, че Блез Матюиди и Джорджо Киелини ще започнат като титуляри в мача срещу Валенсия.

„Ще играем 4-3-3. Ще видим какви ще бъдат позициите на тримата нападатели. Завръщат се Матюиди и Киелини, но да оставя извън състава играчи като Куадрадо, Дъглас Коста и Даниеле Ругани не е лесно, защото всички в момента се намират в много добро състояние.“

„Периодът на Норберто Нето в Ювентус не бе лесен, тъй като съвпадна с историческия период на Джанлуиджи Буфон. Нето бе важна част от нашия състав. Аз съм доволен от неговия двугодишен престой в Ювентус. Сега той се представя силно и във Валенсия“, каза още Масимилиано Алегри.