Челси е по-непредвидим отбор без Ромелу Лукаку, заяви старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри. Двата отбора се срещат утре в предпоследния кръг от груповата фаза на Шампионска лига на "Стамфорд Бридж". Юве вече си осигури класиране на осминафиналите, но ако не загуби, утре ще си гарантира и първото място в групата.

Лукаку лекува контузия в глезена и повече от месец е извън терените. Белгийският нападател може да се завърне в игра срещу Юве утре.

60 снимки

"Излизаме за първото място в групата срещу лидера във Висшата лига и победител в Шампионска лига. Без Лукаку Челси има различни характеристики - контраатакува повече, отборът има повече скорост и се защитава по-различен начин", каза Алегри на пресконференцията преди двубоя.

Тосканският специалист също има проблеми с контузени, особено в защита. Данило е аут за два месеца, извън групата са още Джорджо Киелини и Матия Де Шилио.

"Имаме четирима защитници, като сред тях включвам и Алекс Сандро. В халфовата линия всички са на линия без Бернардески. Кулушевски днес не тренира, защото трябваше да ходи на зъболекар, но утре ще бъде в групата", каза Алегри.

В състава се завръща и Пауло Дибала, който пропусна гостуването на Лацио в събота заради лека травма в прасеца.

"Дибала тренира с отбора и е в групата, но не знам колко време ще може да играе. Мойз Кийн и Алваро Мората ще играят, може би ще си разделят по едно полувреме. Трябва да подобрим играта в завършващата фаза. Бъркаме последния пас и затова не бележим достатъчно голове. Трябва ни повече хладнокръвие пред гола. Роналдо е в миналото, той е водеща фигура във всеки отбор, в който играе. Но ние имаме достатъчно играчи с потенциал да решават мачове", коментира още Алегри.